1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Tantsutüdruk Nancy Põlluste: tantsides ma eraldun muust maailmast — tunnen vaid muusikat, kirge, naudingut ja lasen sel kõigel end juhtida
Tantsutüdruk Nancy Põlluste: tantsides ma eraldun muust maailmast — tunnen vaid muusikat, kirge, naudingut ja lasen sel kõigel end juhtida

Tantsutüdruk Nancy Põlluste: tantsides ma eraldun muust maailmast — tunnen vaid muusikat, kirge, naudingut ja lasen sel kõigel end juhtida

Nancy Põlluste6
Nancy Põlluste

Nancy Põlluste on Rakvere neiu, kes on juba maast-madalast tantsuga ühte kasvanud. Nüüdseks on tüdrukust saanud ka tantsuõpetaja, kelle käe all saavad paljud teisedki tütarlapsed osakeseks imelisest tantsumaailmast.

Nancy üks unistustest on õppida International Dance Academy`s Taanis, kuid selleks vajab ta heatahtlike inimeste abi. Päris kaugemas tulevikus loodab neiu luua oma tantsukooli.

Nancy, Sa oled 19-aastane ning oled nii tantsutüdruk kui ka juba -õpetaja. Kuidas tants üldse Su ellu tuli, mida Sa oled tantsimises ära teinud ja kus esinenud?

Kui ma olin veel väga väike, kostus mu toast pidevalt valju muusikat ja tatsamist — ma tantsisin oma vendadega, nii-öelda mängisime diskot. Juba siis paelus tantsimine mind niivõrd, et ma ei lõpetanud enne, kui keegi muusika seisma pani. Mäletan, kuidas peaaegu iga õhtu enne magamaminekut kustutasime tuled, panime diskolambi tööle ja hakkasime tantsima.

Esimeses klassis hakkasin line-tantsu õppima. See oli sel ajal ainus tantsugrupp, mis meil koolis oli. Teadsin, et tantsima ma pean ja seega olin ma väga õnnelik selle võimaluse üle. Hiljem avati koolis idamaise tantsu tunnid, kohe võtsin sellestki osa. Pärast seda hakkas üks meie kooli õpilane peotantsu õpetama — võtsin ka selle kohe oma huvide alla. Alates 5. klassist olin ka Esteetika- ja Tantsukooli õpilane. Seal õppisin showtantsu, hip-hopi ja viimased 3 aastat ka cheerleadingut.

Linetantsuga tegelesin ma 4 aastat ja esinesin sellega pidevalt oma koolis. Idamaise tantsuga tegelesin 7 aastat ning käisin paljudel idamaistel üritustel esinemas. Kui läksin Esteetika- ja Tantsukooli, siis esimesel aastal sain oma grupiga koolitantsu finaali ehk saime esineda Vanemuise laval. See kogemus oli imeline, see tunne andis mõista, et teen õiget asja. Kui olin juba 5 aastat seal koolis olnud, tundsin, et vajan järgmist väljakutset. Seega proovisingi saada sama kooli ühte esindusgruppi, kuhu sissesaamiseks oli vaja läbida katsed. Läbisin need väga edukalt ja juba ootaski mind ees 3 aastat BC Rakvere Tarvas tantsutüdrukuna. Õppisime seal lisaks show ja hiphopile ka cheerleadingut. Kohe esimesel aastal saime Vabariigi Tantsutüdrukute võistlusel 3. koha. Kogu see kogemus võistlusel oli nii meeletult võimas ja kinnitas, et lava on ja jääb minu meelispaigaks.

Nancy Põlluste2

Keda Sa tantsima oled õpetanud?

Viimased 3 aastat sain olla oma koolis tantsuõpetaja kahele imelisele tantsugrupile vanuses 9-16. Minu loomingut sai näha kooli üritustel ja Rakvere tantsu- ja liikumisfestivalil. Tantsu õpetamine oli väga hea kogemus ning  see julgustas ja motiveeris mind edasi pingutama, sest tean, et tahan kunagi veel õpetada. Iga kord, kui näen oma tantsupiigasid laval esinemas, teeb see mind meeletult õnnelikuks ning toob alati pisaragi silma.. Olen uhke meie koostöö üle, olen õnnelik, et nad naudivad esinemisi ja trenne. Tantsutunnid mööduvad alati põnevalt ning naerusuil. Kõige armsam  on aga see, kui ma näen, kui pinges nad on, enne lavale astumist. Nad kordavad pidevalt samme üle, nad otsivad minult julgustust, vahel nad lausa värisevad esinemise kartusest. See on minu jaoks kui tagasiside, et nad tahavad laval endast parimat anda, nad tahavad mulle näidata, et on kõvasti tööd teinud. Kuid õnneks saame koos  kartusest üle. Ükski tüdruk pole veel lavalt ära jooksnud. Me hoiame üksteist. Pärast esinemist on kõigil alati imeliselt hea meel — nad naeratavad, nad on uhked, et tegid ära.

.Nancy Põlluste

Milline stiil Sulle rohkem meeldib? Mis on see eriline, mis paneb tüdrukuid tantsimist naudinguga võtma? Kui suur roll on tantsul Sinu elus? Kas teed tantsusamme igal pool, kus tahtmine tuleb ehk siis, kas see on Sind nii mõjutanud, et lausa elad tantsule?

Kõige enam meeldib mulle showtants, sest see hõlmab palju stiile- ka hiphopi ja kõhutantsu.
Tantsimine annab mulle elujõudu, hingerahu ning muudab mind positiivsemaks. Tantsides ma eraldun muust maailmast — tunnen vaid muusikat, kirge, naudingut ja lasen sel kõigel end juhtida. Trennist koju tulles või lavalt maha joostes tunnen, kuidas mu enesehinnang ja meeleolu tõuseb: olen õnnelik, elav, särav ja kindel endas, et tantsimine on just see, mida ma vajan ja tahan ning milleta ma ei saa. Muidugi on tantsimine ka hea trenn, mis hoiab mind vormis, ega lase mul tervislikust eluviisist kõrvale kalduda.

See eriline on miski, mille peab igaüks ise endas leidma. Mind paelub muusika, see meloodia, mis paneb mind liikuma. See, kuidas ta trügib mu hinge nii, et ma ei suuda enam oma emotsiooni kontrollida, muusika teeb kogu töö. Tihti olen tantsides nutma hakanud, kuna kõike see, mida ma teen, mõjub nii tugevalt, emotsionaalselt. Ma tahan kõik oma emotsioonid välja tantsida, ma tahan tunda end vabana ja muusika lubab seda. Tantsides olen ma mina ise. Ma saan teha seda, mida ma kõige enam tahan.

Ma suudan nii, et ei hakka poe leti taga jalga keerutama, kuigi mõtted hakkavad kohe jooksma uutele kombinatsioonidele, mida siis saaksin näiteks oma tantsutüdrukutele õpetada.  Kuid ei möödu päevagi nii, et ma EI tantsiks. Õhtul leian ikka aja, mil end välja elada läbi tantsu. Tants vabastab mind pingetest ja see on mulle parim ravim, et saaksin pärast rahulikult ning õnnelikult magama jääda. Ma saan öelda, et ma elan tantsule. Ma ei kujutaks ette ühtegi päeva nii, et ma seda ei teeks. Kõige enam tekib tahe tantsida, kui tunnen end emotsionaalselt rusutult. Nancy Põlluste4

Ma tean, et tants lohutab mind ja tõstab tuju, enesehinnangut.

Sa oled ka cheerleader tantsugrupis A-rühm. Mida räägiksid tantsutüdrukute elu kohta — kas see on midagi sellist, nagu Hollywoodi filmides? 

Tantsutüdrukute elu on väga kiire, pingeline, aga samas põnev ja imeline. Me oleme alati üksteise jaoks olemas. 3-4 korda nädalas suundume pärast kooli tantsutundidesse, kus õpime uusi kombinatsioone erinevate ürituste ja timeout`ide jaoks. Me oleme tõstnud tantsimise oma tähtsaimaks prioriteediks ja me pingutame selle nimel, et olla tasemel. Esinemistele sõites hoiame üksteisel meeleolu üleval ja arutame koos, kuidas endast laval parim anda. Enne lavale astumist tekib kõigis ülim emotsioon, mis toob kaasa ka pisaraid. Sel hetkel oleme kui üks hing, kes kogeb igaühe tundeid. Me hoiame üksteiselt käest ja teame, et me teeme selle ära. Naudime hetke, laseme muusikal end juhtida ja oleme parimad. Pärast esitust tunnevad kõik end ülimalt hästi, emotsioonid on laes, oleme uhked üksteise üle. Lavalt maha joostes hakkavad aga kõik kohe sädistama, kuidas nad end nüüd tunnevad, kuidas esinemine läks, kas juhtus ka midagi ootamatut. Kõik see teebki meist ühe suure pere.

Oleme esinenud pulmas, sünnipäevapidudel, väliüritustel, ööklubides. Oleme saanud kaasa lüüa ka moemaailmas. Üle-eelmine aasta kutsuti meid Kristiine keskusesse modellideks ning  eelmine aasta olime Nike moeshow modellid.

Mida kujutab endast Eetika- ja Tantsukool, milles Sa oled õppinud? Mida see on Sulle andnud?

Esteetika-ja Tantsukool on väga hea kool. Kollektiiv paneb rõhku just sellele, et kõigil tekiks tahe tantsida, et kõigil tekiks tahe särada. Kool annab võimaluse kõigile end avastada läbi tantsimise, käia tihti esinemas nii koolieelikutele kui ka juba täiskasvanutele, kes seal õpivad. Juba nii noored saavad kogeda neid meeli ületavaid tundeid, kui astuvad publiku ette lavale, et oma õpitut näidata. Tean, et see on andnud mulle väga hea alguse minu tantsukarjäärile. See on andnud mulle enesekindlust, et olla laval mina ise, et tantsida iseendale ja sellega pakkuda põnevat esitust ka publikule.

Sa tahad minna tantsuakadeemiasse International Dance Academy Taanis. Räägi sellest lähemalt. 

I.D.A on kool, mis suudab muuta tantsija aastaga professionaalseks. Muidugi peab aga ise palju pingutama ja vaeva nägema, milleks ma olen muidugi 100% valmis. Tunnid toimuvad igal tööpäeval ning pärast igat stiili õppimist on ka  väike eksam, ehk seal tehakse tiimid, kes siis peavad esitama õpitut stiilis oma enda loomingut ja alati saab ka tagasisidet, et siis hiljem oma vigadest õppida. 7 kuud toimuvad tunnid Kopenhaagenis ja 3 kuud Hollywoodis. Akadeemias saab õppida palju erinevaid stiile professionaalsete tantsuõpetajate käe all. Eesmärk on kogu aeg tantsida ja proovida uusi asju, uusi stiile, et tantsimine oleks juba elustiil. Seal ei ole nii, et tahad alla anda. Tantsimine tuuakse inimeseni nii, et ta ei suuda enam sellest loobuda. Nii palju, kui ma olen endiste õpilastega suhelnud, on kõik ülimalt rahul ja õnnelikud selle kogemusega. Nad soovitavad seda kõigile, kes armastavad tantsimist, sest see on tantsija unistus.

Viimased 5 kuud olen kõik oma ressursid kooli peale panustanud, sest tean, et see väärib seda. Mind ei heiduta see, kui pean nüüd paljust loobuma, sest tean, et loobun õige asja nimel. Ma pole oma elus veel nii kindel olnud milleski, kui selleks on olla I.D.A õpilane. Olen meeletult õnnelik, et läbisin ka sisseastumiskatsed. Raskeks teeb selle aga see, et õppemaks on minu jaoks tohutu, 10 000 eurot. Olen suutnud juba üsna palju koguda, kuid siiski on veel puudu. Mu sõbrad, pere toetavad mind 100%, aga  nii suurt summat on keeruline kokku saada. Olen väga õnnelik, kui mind märgatakse ja tahetakse minu unistusse kaasa panustada. Iga abi on minu jaoks väga suure tähendusega, mis annab mulle jõudu, ja enesekindlust edasi pürgimiseks. Tunne, et inimesed usuvad minusse, on meeletult liigutav ja motivatsiooni andev.

Millised on Sinu unistused tantsualal? 

Minu suurim unistus on olla professionaalne tantsija. Ma tahan teha pidevat tööd endaga, et saada järjest paremaks. Tean, et tantsuäris peab olema parim ja kogu aeg pingutama, ka läbi pisarate, ja just seda ma tahangi. Ma tahan ennast ületada. Lisaks sellele tahan olla ka tantsuõpetaja, et tutvustada inimestele tantsumaailma. Ma tahan tekitada neis huvi ja panna neid pingutama, sest tean, et õpetajast oleneb nii palju, kas õpilane tahab tantsida või mitte. Õpetaja töö on motiveerida, julgustada ning nõu anda, et õpilane annaks endast maksimumi. Minu unistus on täitunud 100% siis, kui saan lõpuks avada ka ise oma tantsukooli.

Räägi veidi ka endast, oma hobidest, oma perest ja unistustest. 

Olen pärit 7-liikmelisest perekonnast. Mul on väga ettevõtlikud vanemad ja 4 imetoredat venda. Olen uhke, et saan olla nende ainus õde. Kogu mu pere on väga edasipüüdlik. Me ei lase takistustel end mõjutada. Me panustame kõik selleks, et saaksime edasi areneda, täita oma unistused. Oleme alati üksteisele toeks.

Vend tegi mulle Facebookis ürituse: “Viime Nancy unistuse ellu.” Sealt leiab veel lisa informatsiooni minu kohta, kaasa arvatud pangakonto number, kuhu toetused saata ja ka tutvustusvideo.

Lisaks tantsimisele meeldib mulle ka üritusi korraldada. Koolis õpilasesinduse presidendina viisin oma tiimiga läbi palju erinevaid üritusi nagu näiteks playback, aeroobikaprintsessi võistlus, rammumeestevõistlus, stiilipäevad jne.

Kõik minu unistused on seotud tantsimisega. Ma tahan olla professionaalne tantsija, tantsuõpetaja, üritustekorraldaja. Minu suurim soov on saada palju kogemusi, oskusi,  et seda siis tulevikus jagada ka teistele. Kindlasti lähen paari aasta pärast tantsimise kõrvalt ka ülikooli, kus plaanin õppida lisaks ka ürituste korraldamist.
Kõik minu lähedased hoiavad mulle pöialt ja soovivad mulle parimat. Nad toetavad mind 100% ja see annab mulle nii palju jõudu edasi pürgimiseks.  Olen õnnelik, et mul on nii palju toetajaid, kaasaelajaid.

 

Nancy Põlluste5

Head Uudised GoodNews