1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu loob kergliiklejatele mugavamad ligipääsud ERMi hoonele
Tartu loob kergliiklejatele mugavamad ligipääsud ERMi hoonele

Tartu loob kergliiklejatele mugavamad ligipääsud ERMi hoonele

998875_58950196Tartu linn kavandab tänavu suuremaid teetöid Roosi tänaval, et luua eeskätt kergliiklejaile mugavam juurdepääs Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ehitatavale hoonele.

Roosi tänavale plaanib linn rajada nelja meetri laiuse promenaadiala, et lihtsustada jalakäijate ja jalgrattaga liiklejate juurdepääsu rajatavale ERM-i hoonele. Tänav saab uue valgustuse ja istumiskohad. Sõidutee laiuseks jääb 6,6 meetrit. Roosi tänaval alustatakse ehitustöödega Muuseumi tee ja Puiestee tänava vahelises lõigus. Selle aasta eelarves on Roosi tänava rekonstrueerimiseks ette nähtud pool miljonit eurot, kuid tööd jätkuvad ka tuleval aastal. Roosi tänava rekonstrueerimise lõpptähtaeg on järgmise aasta mai.

Teetööd algavad ka Nooruse tänaval valmiva Tamme Gümnaasiumi uue hoone ümbruses. Nooruse ja Sanatooriumi tänavate rekonstrueerimine peab olema lõppenud hiljemalt tänavu augustiks, et septembris uues hoones koolis käima hakkavad õpilased saaksid seal turvaliselt liigelda.

Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles küsib luba Roosi, Nooruse ja Sanatooriumi tänavate rekonstrueerimiseks riigihangete väljakuulutamiseks.

Head Uudised GoodNews