1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu ootab noortealgatusprojekte
Tartu ootab noortealgatusprojekte

Tartu ootab noortealgatusprojekte

TartuTänasest kuni 23. veebruarini võtab Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond vastu noorte projekte, mis aitavad luua väikseid muutusi koolis või väljaspool.

Oodatud on 7-26-aastaste noorte tartlaste algatatud, kirja pandud ja teostatavad projektid, mille tegevus toimub ajavahemikul 20. märts kuni 31. detsember 2015 Tartus või on muul viisil Tartuga seotud. Üks projekt võib saada toetust kuni 200 eurot.

 

 

Eelistatud on noortealgatusprojektid, mis:

  • on seotud lugemise ja ilukirjanduse populariseerimisega;
  • aitavad lahendada mõnda olulist probleemi ja mil on laiem kogukondlik mõju (ehk mõju ka teiste inimeste elule);
  • suurendavad inimestevahelist märkamist ja kogukonnatunnet (ehk inimeste omavahelist suhtlemist);
  • muudavad meie elukeskkonda paremaks;
  • on oma tegevuste poolest uuenduslikud;
  • viiakse läbi eri noortegruppide või organisatsioonide koostöös.

Noortealgatusprojekti toetust saavad taotleda organisatsioonid ja noortegrupid. Kui noortegrupiks on alla 18 aastased noored, peab gruppi esindav kontaktisik olema täisealine. Toetust ei saa taotleda Tartu Linnavalitsuse hallatavad asutused. Veel infot taotlemise kohta: http://www.tartu.ee/noortealgatus

“Selleks, et noortel oleks võimalus testida projektiideed enne taotluse esitamist ning leida soovi korral oma projektimeeskonnale nõustaja ehk mentor, kutsume noori enne taotlemise tähtaega noortekeskustesse ideede tuleproovi,” teatab Tartu linnavalitsuse noorsooteenistuse peaspetsialist Laura Kalaus.

Soovijatel on võimalus saada tagasisidet oma projektiideele ideede tuleproovis 12. veebruaril kell 18 Lille Majas (Lille 9) ja 19. veebruaril kell 18 Tähe Noorteklubis (Tähe 101).

Valmis projektitaotluste esitamine toimub veebikeskkonnas http://www.tartu.ee/kotoetused. Veebikeskkonda saab siseneda ID-kaardi, internetipanga ja mobiil-ID kaudu.

Taotluste esitamise tähtaeg on 23. veebruar 2015.

Head Uudised GoodNews