1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tegusad noored kutsuvad üles toetama lasteraamatu väljaandmist
Tegusad noored kutsuvad üles toetama lasteraamatu väljaandmist

Tegusad noored kutsuvad üles toetama lasteraamatu väljaandmist

Risto Kask ja Kadri Veersalu
Risto Kask ja Kadri Veersalu

Tegusad noored koguvad abi uue lasteraamatu väljaandmiseks. Raamatut saab toetada Hooandja vahendusel. Septembrikuus õnnestus koguda 1250 eurot annetusi, eesmärgist on puudu veel 570 eurot.

2015. aastal sai kaantevahele uus talveteemaline lasteraamat „Konnapoiste talvejutud“. Raamatu autoriks on Risto Kask ja illustraatoriks Kadri Veersalu. Keeletoimetajaks Tiina Lättemäe ning küljendajaks Aita Linnas.

Mõned kuud enne jõuluhooaega tegelevad noored toetajate leidmisega, et raamat jõuaks detsembrikuus raamatukaupluste riiulitele. Septembris algas kampaania Hooandjas, et koguda 1820 eurot annetusi. Kuus päeva enne kampaania lõppu on kokku kogutud annetusi 1250 eurot.

raamat„Raamat on mõeldud eelkõige lastele vanuses 3-7 eluaastat, raamat sobib ette lugemiseks ning ka ise lugemiseks. Kõigil lehekülgedel on värvilised ja meeleolukad pildid. Kindlasti valmistab raamat kõigile lastele rõõmu“, rääkis raamatu autor Risto Kask.

Kadri Veersalu sõnul ei ole raamatu koostamine kerge töö. „Lasteraamatu koostamine ja illustreerimine on suur katsumus. Oleme tulemusega väga rahul, raamatu koostamisse sai pandud palju energiat ja positiivset emotsiooni“.

Raamatuid on plaanis trükkida 600tk ning raamatud jõuavad müügile Rahva Raamatu ja Apollo raamatukauplustesse.

Projekti mentor Mart Sander on raamatust heal arvamusel. „Risto Kase konnaraamat on väga positiivne “vana kooli” muinasjutupaar: siin on köik need, kes tegelikus elus üksteist söövad (konnad, jänesed, rebased, karud) head sõbrad. Neid ühendavad sportmängud (uisutamine) ja kristlik maailmavaade (jõulupidu) – nende nimel jätavad loomad isegi talveune vahele!“

Alates septembrist on võimalik raamatu väljaandmist toetada Hooandja.ee vahendusel kuni 29. septembrini.

Projekti kohta leiab rohkem infot veebilehelt http://www.hooandja.ee/projekt/konnapoiste-talveroom.

Head Uudised GoodNews