1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Tehnikamaailma teemadering ulatub vetesügavustest kosmoseavarusteni
Tehnikamaailma teemadering ulatub vetesügavustest kosmoseavarusteni

Tehnikamaailma teemadering ulatub vetesügavustest kosmoseavarusteni

TehnikamaailmAjakirja Tehnikamaailm juunikuise väljaande 116-l lehküljel paeluvad lugejat lood ratastel rakettidest, uutest kosmosesüstikutest, megakallitest autodest ja leiab rohkelt huvitavaid fakte ning põnevaid elamusi pakkuvaid teemakäsitlusi.

Tehnikamaailma peatoimetaja Tõnu Ojala nimetas Kanal 2 saates “Rooli võim” seekordse numbri üheks lugejamagnetiks põhjalikku ja atraktiivsete fotodega illustreeritud artiklit ratastel rakettidest. “Auto maksimaalseks kiiruseks on savutatud 1200 kilomeetrit tunnis. Maailmas on aga seltskondi, kes on välja mõtlemas ja konstrueerimas masinaid, mis võiksid sõita 1228- või 1608-kilomeetrise tunnikiirusega. Selline ratastel rakett võib ehk juba lähitulevikus mõnel soolajärvel sõita,” ütles ta.

Tehnikamaailm2Ojala sõnul tutvustakse ajakirjas ka uut tüüpi kosmoselaevu, sest süstikutega enam kosmosesse ei lennata.

“Kui kunagi kirjutasime ülikallist autost, mille hinnaks oli 4 000 000 krooni, siis nüüd tuleb juttu autost, mis maksab sama palju eurosid,” ütles peatoimetaja. Veel märkis ta, et ajakirjast saab lugeda traktoritest seoses Aasta Traktor 2015 valimistega.

“Vormel 1 rubriigis keskendutakse küsimusele, kuidas on lood tehasetiimidega ja miks neid nii vähe on ning külastakse Itaalias paiknevat ringrada. Ajaloorubriigis rännatakse aga 19. sajandi viimastesse aastakümnetesse,” lausus ta.

Suvevaheaega Tehnikamaailm ei pea ning trükisooje numbreid on oodata ka juulis ja augustis.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews