1. Avaleht
  2. Äri
  3. TNS Emor: Eesti eelistatuima tööandja positsiooni hoiab Eesti Energia
TNS Emor: Eesti eelistatuima tööandja positsiooni hoiab Eesti Energia

TNS Emor: Eesti eelistatuima tööandja positsiooni hoiab Eesti Energia

Eesti-energia-logoTNS Emori igakevadises tööandjate maine uuringus hoiab teist aastat järjest esikohta Eesti Energia. Esiviisikusse kuuluvad veel Tallinna Sadam, Tallink, RMK ja Estonian Air.

„Pingerida näitab, et tööandjatena on kõige atraktiivsemad riigi omanduses olevad ja turismi valdkonnaga seotud ettevõtted,“ ütles TNS Emori juhtekspert Mari-Liis Eensalu. „Riigiettevõtete puhul hinnatakse kõrgelt töökohtade stabiilsust, turismiga seotud tööd tunduvad aga huvitavad ja vaheldust pakkuvad – kes siis ei tahaks, et töö oleks nagu puhkus.“

TNS Emori tööandjate maine uuring toimus sel kevadel juba 10. korda. Kümme aastat tagasi oli liidripositsioonil Estonian Air ning Eesti Energia ja Tallink kuulusid ka siis pingerea tippu.

Võrreldes tookordse uuringuga on Mari-Liis Eensalu sõnul tipptööandjatest kõige suurema tõusu läbi teinud RMK, kes toona positsioneerus alles kolmanda kümne lõppu: „RMK panus puhkevõimaluste arendamisse on see, mis on muutnud organisatsiooni palju nähtavamaks ja maine positiivsemaks.“ Esikümnesse on tõusnud ka Skype, mis oli aastal 2006 keskmisele töömehele samuti veel tundmatu.

Esimesest esiviisikust on 10. koha piirimaile langenud toonane Reval Hotelligrupp (nüüd Radisson Blu Hotels) ja Hansapank (tänane Swedbank). Kinnisvarabuumi laineharjal kuulus esikümnesse ka Merko Ehitus, kelle täna leiame pingerea 18. kohalt.

50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis 2015 pingeritta 1522 palgatöötajat üle Eesti.

TNS Emor (ärinimi AS Emor) on 1990. aastal loodud teabe- ja uuringuteenuste pakkuja. Alates 2001. aasta algusest kuulub Emor üleilmsesse turundusteabe kontserni TNS. TNS on osa Kantar’ist, mis on maailmas suuruselt teine teabeteenuste kontsern.

Head Uudised GoodNews