1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÕELINE TÕMBENUMBER! Maailmanäituse külastajad vaimustuvad kiikingust
TÕELINE TÕMBENUMBER! Maailmanäituse külastajad vaimustuvad kiikingust

TÕELINE TÕMBENUMBER! Maailmanäituse külastajad vaimustuvad kiikingust

Maailmanäituse külastajad vaimustuvad kiikingustMaailmanäituse EXPO Milano külastajatel on võimalus sel nädalal proovida unikaalset spordiala kiikingut, mis on osutunud tõeliseks tõmbenumbriks. Septembris toimub Itaalias Eesti paviljonis aga kiikingu maailmarekordi püstitamise katse eestlaste poolt.

Tänaseks on üle poole maailmanäitusest läbi ning ees seisab teine pool, mis kestab kuni oktoobri lõpuni. Esimese kolme kuu jooksul on Eesti paviljoni külastanud 1,5 miljonit inimest. Meie paviljon pakub meelelahutust ja erinevaid sündmusi ka järele jäänud kuude jooksul.

Kolme kuu jooksul on Eesti paviljonis läbi viidud hulgaliselt üritusi ja seda on külastanud kõrgetasemelised delegatsioonid erinevatest riikidest. Kohtutud on mitmete äridelegatsioonidega, näiteks Prantsusmaalt, Monacost ja Leedust. Eesti paviljoni on väisanud paljude riikide ministrid, sh Eesti president Toomas Hendrik Ilves ning meie ettevõtluse- ja kultuuriminister.

Juuni alguses toimus Eesti rahvuspäev ja Eesti turismisektori seminar kohalikele turismiajakirjanikele ning turismitööstuse esindajatele. Juuli alguses toimunud transpordi- ja logistikaseminaril käisid kohalikud Itaalia ettevõtjad, kellele tutvustati meie teenuseid ning ärivõimalusi. Muuhulgas on korraldatud paviljonis meelelahutusüritusi, näiteks Eesti orkestrite ja ansamblite kontserte ning toimus Embassy of Fashion moeetendus.

Augusti alguses toimusid Eesti rukkipäevad, samuti tähistatakse taasiseseisvumispäeva ja Eesti grillipäeva. Oktoobris väisab aga Eesti paviljoni peaminister Taavi Rõivas, toimuvad Robotexi üritused ja IT-konverents. Lisaks on plaanis mitmete Eesti ansamblite ja DJ-de esinemised.

Täienemas on ka püsinäitus “Head Eesti asjad”. Alates augustist on paviljoni kolmes pesakastis eksponeeritud Eesti Kunstiakadeemia tudengite ideed. Kahe kasti ülesehituses on üliõpilased keskendunud maailmanäituse peateemadele – toit ja loodus ning kolmandas kastis saab nautida Eestimaa talve. Alates septembrist on Eesti teaduse kastis oma väljapanekuga esitletud Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Ülikool ja Tallinna Ülikool.

Eesti paviljon jääb avatuks kuni 31. oktoobrini ja seda saab külastada igal nädalapäeval kella 10-st 23-ni. 140 osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

VAATA GALERIID!
Fotod: Andrea Forlani

Head Uudised GoodNews