1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOETA HEAD MUUSIKAT! Viljandlaste ansambel Maneo ootab projekti lõpusirgel pisut tuge
TOETA HEAD MUUSIKAT! Viljandlaste ansambel Maneo ootab projekti lõpusirgel pisut tuge

TOETA HEAD MUUSIKAT! Viljandlaste ansambel Maneo ootab projekti lõpusirgel pisut tuge

maneoÜhisrahastuskeskkonnas Hooandja on üks asjalik projekt, mille tähtaeg hakkab kukkuma, kuid puudu on veel õige pisut ehk siis koerast ollakse juba üle, ületada on vaja ka saba.

Tegu on Viljandi vokaalmuusikaansambli Maneo debüütplaadi väljaandmisega ning 2500 vajaminevast eurost on 2250,99 eurot olemas, tähtajani aga on jäänud napilt mõni päev — projekti toetatakse 30. juunil ainult juhul, kui ta kogub terve eesmärgiks seatud summa.

Vokaalharmooniaid loova ansambel Maneo liikmete ühisnimetajaks on kodulinn Viljandi ning kiindumus vokaalmuusika vastu. “Peagi ilmuvale plaadile lükitav materjal on ehe ja aus jäädvustus meie kooshingamise hetkeseisust. Kõik laulud on esitatud akustiliselt, toetudes vaid ümbritsevale ruumile ja üksteise häältele. Maneo muusikas peitub sisuline sügavus, soojus ja tundlikkus, mis võib avatud kuulaja endaga rändama viia,” ütlevad muusikud oma tutvustuses.

Kuulajatele on musitseeritud paljudes kirikutes, kõlavates ruumides ja vabas õhus üle Eesti, sealhulgas ka Niguliste kirikus ning 2015. a suvel Viljandi Pärimusmuusika Festivalil, samuti Lätis, Soomes ning kahel aastal järjest pikematel kontserttuuridel Norras. Olulisim tunnustus on 2014 Tuljaku vokaalansamblite konkursil saadud I koht ja Grand Prix tiitel.

Ansambli nimi Maneo tuleb ladina keelest ning tähendab püsima, paigale jääma, ootama. Maneo muusikat loovad Eva-Lotta Vunder, Helena Külama, Karmela Tennemaa, Teet Kaur, Jüri Liiva ja Aare Külama. Vaata täpsemalt SIIT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews