1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. TOETA SINAGI! Linnurahvas nõuab Väikese väina seisundi parandamist
TOETA SINAGI! Linnurahvas nõuab Väikese väina seisundi parandamist

TOETA SINAGI! Linnurahvas nõuab Väikese väina seisundi parandamist

Väikese-väina-tammVäikese Väina Selts on algatanud allkirjade kogumise Väikese väina ja selle elustiku seisundi parandamiseks. Soovitakse Saaremaa ja Muhu vahel oleva teetammi sisse avade rajamist, mööda tammi kulgeva kõrgepinge õhuliini likvideerimist ning tammile reoveepuhastussüsteemi rajamist.

Saaremaa ja Muhu vahel asuv Väike väin kuulub rahvusvahelise tähtsusega Natura 2000 kaitsealade võrgustikku ning selle väärtuste, peamiselt lindude kaitseks on moodustatud Väikese väina hoiuala. Kõige suurem mure lindude jaoks on seal piki väina tammi kulgev kõrgepinge õhuliin, mis on veelindudele kõige ohtlikum liinilõik kogu Eestis. Selle probleemi lahendamiseks tuleb elektriliin viia kaablina tammi sisse või mere põhja.

Väikese Väina Seltsi algatatud pöördumine edastatakse peale allkirjade kogumist Riigikogule, Vabariigi Valitsusele ja asjasse puutuvatele ametkondadele, et väina seisundi parandamine nimetataks prioriteetseks tegevuseks ja asjad liikuma hakkaks. Eesti Ornitoloogiaühing toetab seda algatust ja soovitab igaühel anda pöördumisele oma allkiri. Seda saab teha 28. juulini veebilehel https://rahvaalgatus.ee.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews