1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Torma põhikoolis õpilased hakkavad kandma vormiveste
Torma põhikoolis õpilased hakkavad kandma vormiveste

Torma põhikoolis õpilased hakkavad kandma vormiveste

Torma kooli vormivesti kannab rõõmuga ka kolmanda klassi õpilane Kaisa Kõre Foto: Ülvi Nool
Torma kooli vormivesti kannab rõõmuga ka kolmanda klassi õpilane Kaisa Kõre
Foto: Ülvi Nool

Carl Robert Jakobsoni nimelises Torma põhikoolis võeti hoolekogu algatusel  kasutusele vormivestid, mille kandmisega soovitakse rõhutada õppeasutuse omapära ja tugevdada koolipere ühtekuuluvustunnet.

Torma põhikooli hoolekogu liikme Ülvi Noole eestvedamisel hakati koolile vormirõivaste väljavalimisega tegelema juba 2008 aastal.  Põhjaliku eeltöö tulemusena valiti tunnusrõivasteks välja polosärgid ja fliisid , mis jäid siiski kasutusele võtmata. “Idee teostamisega asuti aga uuesti tegelema. Nii oli mul kolmapäeva õhtul hea meel Torma koolile üle anda esimesed purpurpunased vormivestid, ” ütles Nool. “Väärika väljanägemisega ja nägusad vestid tugevdavad  koolipere eneseteadvust ja ühtekuuluvustunnet, ” märkis hoolekogu esimees Tiina  Välb. “Kena ja uhke on vaadata , kui õpilased on vestidega nii koolisisestel kui ka kaugematel toimuvatel sündmustel, ”  lausus Ülvi Nool.

Tiina Välbi sõnul on vestid valmistatud materjalist, mis sisaldab meriinovilla ning nii on kindlustatud nende soojapidavus Veste kaunistab kooli embleem .

Vestide ostmist esimese klassile toetasid Torma valla firmad osaühingud Amestop ja Rauduks eesotsas Andres Orumaa ja Toomas Orumaaga.

“Vestide kandmine on vabatahtlik, kuid loodetavasti leiab see võimalus suurt positiivset vastukaja.  Veste saab tellida lastele kui ka täiskasvanutele kodulehelt www.koolivorm.ee. Tellimiseks vajaliku info saab Torma põhikoolist. Hinna 23 eurot kompenseerib vajaduse korral ka Torma vallavalitsus.  Samuti saavad veste tellida õpetajad, majandusvaldkonna töötajad ja vilistlased, “ütles Ülvi Nool. “Vestid tekitavad positiivseid emotsioone ja loovad uue väljudi kooli ja kogu Torma valla imidžile, ” ütles Carl Robert Jakobsoni nimeliseTorma põhikooli direktor Toomas Avasalu. “Õpetajad on juba proovivesti selga pannud ja asunud veste tellima. ” lisas ta.

Teadaolevalt on Carl Robert Jakobsoni nimeline Torma põhikool üks vähestest õppeasutustest Jõgevamaal, kus võetud  kasutusele vormirõivastus.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews