1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tsirkusefestivali lava vallutavad pöörased prantslased
Tsirkusefestivali lava vallutavad pöörased prantslased

Tsirkusefestivali lava vallutavad pöörased prantslased

CircusTreeTäna ja homme leiavad aset innovaatilise tsirkuse festivali Circus Tree tähtsündmused Kumus ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi võimlas, mil prantsuse trupp BettiCombo etendusega “Al Cubo” ja artist nimega O Ultimo Momento oma soololavastusega “Contigo” esitavad kaasahaaravad sõud.

Inimvõimete piire kompava artisti O Ultimo Momento etteaste  “Contigo” on tohutu kõrge hiina masti sooloetendus, kus João Paulo Pereira Dos Santos räägib loo armastusest läbi liikumise. Tehniliselt tipptasemel, täpne ja lummav sõu paneb kõigil kõrgusekartjatel pea pööritama. Oma tehnikaid peensusteni lihvinud tsirkusesõdalane João liigub meisterlikult maapinna ja taeva vahel, toetudes meetrite kõrgusel vaid oma käte ja kohati isegi tundub, et ainult tahtejõule. Sündmus toimub Kultuuriöö raames ja on kõigile tasuta ning etendust soovitatakse alates 7. eluaastast.

BettiCombo üdini elav lavatükk “Al Cubo”  nakatab rõõmuga oma tegemisest ja olemisest. Igaüks saab osa maailmaime sünnist ja kohapeal ehitavad näitlejad ukulelede saatel plastikämbritest isikliku Paabeli torni. Impulsiivne ja mänguline kooslus toob publikuni festivali kõige lõbusama etenduse. Lavastus võitis oma lähenemise eest aasta innovatsioonipreemia Prantsuse Draamaautorite ja Lavastajate Liidult ja on sobilik kogu perele, lastele soovitatakse alates 6. eluaastast.

Kaasaegne tsirkus Circus Tree festivalil on uudne etenduskunst, mis on ennekõike mõeldud täiskasvanutele, aga parasjagu Eestit külastavate prantslaste etendused sobivad vaatamiseks kogu perele. Püüdes avastada ja avardada inimvõimete piire, rakendab kaasaegne tsirkus elemente akrobaatikast ja traditsioonilisest tsirkusest, lisades muusikat ja tantsu. Festival Circus Tree toimub 24.-29. augustini Kadrioru pargis, Nordea kontserdimajas, Kumus ja Tallinna vanalinnas.

Head Uudised GoodNews