1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TSIRKUSEPÄEV! Noored Eesti tsirkuseartistid tähistavad Ülemaailmset Tsirkusepäeva 2016 minifestivaliga Kumus
TSIRKUSEPÄEV! Noored Eesti tsirkuseartistid tähistavad Ülemaailmset Tsirkusepäeva 2016 minifestivaliga Kumus

TSIRKUSEPÄEV! Noored Eesti tsirkuseartistid tähistavad Ülemaailmset Tsirkusepäeva 2016 minifestivaliga Kumus

Minifestival201617. aprillil kell 18.00 tähistavad noored Eesti tsirkuseartistid Ülemaailmset Tsirkusepäeva Tsirkusepuu Minifestivaliga Kumu auditooriumis. Õhtu esimeses pooles on Tsirkusestuudio Folie etendus “Vaikus” . Teises pooles esitletakse tasakaalu ja žongleerimiskunsti, kus üles astuvad Tsirkusestuudio Folie, OMAtsirkuse, PartnerAkro ja Twisteri noored solistid. Õhtu lavastab Lizeth Wolk.

Iga aasta aprillikuu teisel laupäeval tähistatakse maailmas Ülemaailmselt Tsirkusepäeva. Eesti tsirkusekogukond korraldab viiendat korda sündmust, millest on välja kasvanud Eesti Tsirkuse Festival.
Üle Eesti toimuv Eesti Tsirkuse Festival 1.-30.04. 2016 esitleb kodumaiseid tsirkusetegijaid ning kutsub kõiki osalema tsirkuse õpitubades ning etendustel.

Festivali programmis on põnevaid etendusi väikestele ja suurtele nii traditsioonilise- kui kaasaegse tsirkuse võtmes. Täpsem programm on Tsirkusekeskuse kodulehel. Festivali saab jälgida ka läbi Facebooki sündmuste Eesti Tsirkuse Festivali lehelt.

17. aprillil tähistatakse ülemaailmselt tsirkusepäeva Tallinnas, Kumu auditooriumis Tsirkusepuu Minifestivaliga. Õhtu lavastab Lizeth Wolk ja üles astuvad Tsirkusestuudio Folie, OMAtsirkuse, PartnerAkro ja Twisteri noored solistid.

Esimeses osas etendab Tsirkusestuudio Folie kaasaegse tsirkuse etendust “Vaikus”, mille on lavastanud Kaja Lindal ja Terje Bernadt. Laval Folie VIU grupi artistid.
Noored, otsides vaikust enda sees ja ümber avastasid, et tõelise vaikuseni ei olegi nii lihtne jõuda.

Mida tähendab vaikus tänapäeva noortele? Kas ka üksi ja koosolemise teemadega. Võime tunda ennast nii üksi, olles teistega koos, või tajuda üksi olles tasakaalu, mida pakub ühiskonna liikmeks olemine.
Aga millal me tänapäeval saame olla üksi? Kas oleme vaikuses? Ja mida tähendab meie jaoks müra?

Õhtu teise osa täidab Tsirkusepuu Minifestival, kus esitletakse tasakaalu- ja žongleerimiskunsti. Üles astuvad artistid OMAtsirkusest, akrobaatikakoolidest PartnerAkro ja Twister ning Tsirkusestuudiost Folie. Meeleoluka õhtu seob tervikuks Lizeth Wolk, õhuakrobaat, kes üldse ei armasta žongleerida. Etendus kulgeb läbi tsirkuseajaloo tänapäeva, peatudes kaasaegse tsirkusekunsti kujunemise olulistel verstapostidel. Piletid Piletilevis.

Head Uudised GoodNews