1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tuhanded malevlased aitavad sel suvel tööandjate koormust vähendada
Tuhanded malevlased aitavad sel suvel tööandjate koormust vähendada

Tuhanded malevlased aitavad sel suvel tööandjate koormust vähendada

Tuhanded malevlased aitavad sel suvel tööandjate koormust vähendada
Fotol: Tallinna õpilasmaleva rühmajuhid välikoolitusel Võsul 2014 .a.

11. mail kell 15:00 algab malevakodulehel www.malev.ee taas registreerumine SA Õpilasmalev poolt korraldatavatesse malevarühmadesse. Sel aastal saavad 13-18 aastased Tallinna koolinoored valida endale kõige sobivama rühma kuni 52 malevarühma vahel. Meelepärase töö leiab endale igaüks – alates traditsioonilisest marjade korjamisest, lõpetades hotelliruumides koristamisega. Tööd saab ligi 1000 malevanoort.

„On lisandunud uued tööandjad ja mõned vanad tööandjad on meid uuesti üles otsinud,“ rõõmustab SA Õpilasmalev juhataja Ott Väli. Nimelt saavad sel suvel malevanoored töötada nii maasikapõllul kui ka mustikaistanduses; poekettides ja ka toitlustusasutustes. Lisaks pakuvad tööd ka mitmed majutusasutused. „Tõsi, üha enam majutusettevõtteid on avastanud enda jaoks malevlased. Nimelt on malevlasi sobiv rakendada hooajalistele töödele, mil on populaarsed puhkuste ajad ning ka turiste rohkem. Malevlased aitavad suuremat töökoormust vähendada,“ selgitab Väli.

„Väga rõõmustav on fakt, et mõned tööandjaid on leidnud võimaluse maksta malevlastele riiklikust miinimumist kõrgemat palka,“ sõnab Väli. Näitena tõi malevajuht välja nii uued tööandjad ETK ja Premier Restaurants Eesti AS kui ka vana tegija Statoil Fuel & Retail Eesti AS. Sel aastal on Statoil Fuel & Retail Eesti AS suurim tööandja, andes tööd rohkem kui sajale malevlasele.

Enne registreerumist tuleb kindlasti tutvuda kõikide malevarühmadega malevakodulehel www.malev.ee, kus saab endale välja valida selle kõige õigema ja sobivama rühma ning tutvuda ka registreerumise nõuetega. Väli sõnul on õpilasmaleval rühmadesse registreerumiseks kasutusel uus süsteem „Uuenenud süsteem on küll aeganõudvam, kuid hilisem andmete töötlus on selle eest jällegi kiirem, detailsem ja täpsem. Tänu sellele loodetavasti kiireneb rühmade komplekteerimine.“ Lisaks paneb Ott Väli kõigile lastevanematele südamele, olla toeks malevarühma valimisel ning aidata neil välja mõelda, miks nad just mõnda kindlasse rühma minna soovivad. „Kuna registreerimine käib kiiruse põhimõttel – kes ees, see sees – siis tasuks noortel enne leida sobiv rühm. Samuti peab jälgima seda, et kui tööandja soovib motivatsiooniküsimustiku täitmist, siis tuleb valmistuda ka selleks.“

Head Uudised GoodNews