1. Avaleht
  2. GoodNews
  3. TULE SINA KA! GoodNews peatoimetaja osaleb seminaril “Naised ettevõtluses: kas töö või hobi?”
TULE SINA KA! GoodNews peatoimetaja osaleb seminaril “Naised ettevõtluses: kas töö või hobi?”

TULE SINA KA! GoodNews peatoimetaja osaleb seminaril “Naised ettevõtluses: kas töö või hobi?”

Monika Kuzmina

Tallinna Ettevõtlusamet korraldab 3.-5. oktoobril Tallinna Ettevõtluspäeva, et väärtustada ettevõtlust, julgustada inimesi oma lennukaid ideid ellu viima ning pakkuda lisaks uutele teadmistele võimalust kontaktvõrgu laiendamiseks. Juba 14. korda toimuva ettevõtluspäeva läbiv teema on “Väärtus peitub inimestes”.

3. oktoobril kell 15-15.45 toimub Original Sokos Hotel Viru Koverentsikeskuse Bolero2 saalis seminar “Naised ettevõtluses: kas töö või hobi?” Ettevõtjad jagavad oma kogemusi ning üheskoos publikuga arutletakse ja väideldakse müütide ning stereotüüpide ümber, mis ühiskonnas naisettevõtluse kohta ringlevad. Fookuses on ka küsimus, mida riik saaks paremini teha, et Eesti ettevõtlusmaastikul rohkem naisi tegutseks ja senisest selgemalt pildil oleks.

Arutelu eesmärgiks on suurendada naiste endi teadlikkust oma võimalustest ettevõtjana ja tuua juba Eesti ettevõtlusmaastikul tegutsevad naised selgemalt pildile. Muuhulgas arutletakse miks on oluline, et naisi tegutseks ettevõtjatena senisest tunduvalt rohkem. Korraldajad loodavad jõuda erinevate vaatenurkade, lahendusvõimaluste, poolt- ja vastuargumentideni.

Esinejateks on Maire Martinson (investeerija, investeerimisklubi eestvedaja); Daisy Järvi (ettevõtja, Vabalaud OÜ); Anne- Mari Rannamäe (naisleiutajate ühingu QUIN Estonia juht); Monika Kuzmina (MediaMarketing, GoodNews, ajakiri Golf); Hannaliisa Uusma (sotsioloog, muusik, ettevõtja); Liivi Pehk, (Võrdõigusvoliniku kantselei kompetentsikeskus). Sihtgrupiks on tulevased ja praeguse naised ettevõtluses ja juhtimises, meedia esindajad, korraldajaks on Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus (ENUT), toimumiskohaks Original Sokos Hotel Viru Koverentsikeskus Bolero2 saal. Registreeruda saab SIIT!

Igaühes peituvate unikaalsete oskuste abil võib ühtmoodi nii raha teenida kui panustada oluliselt ühiskonda. Tehes asju, mida oskame, väärtustame ja mis meid ka õnnelikuks teeb, seejuures teistele kasu luues, tõuseb ka üldine motiveeritus, töösuutlikkus ja elukvaliteet. Kui iseendale tööandjaks olemise algusetapil püüame eelkõige oma oskuste abil väärtust luua, siis ettevõtte kasvufaasis on kahtlemata suurimaks väärtuseks töötajad kui osa ettevõtte intellektuaalsest kapitalist, samuti tarbijad ja kliendid, kellega toimub väärtuste vahetamine toote või teenuse pakkumise ja tarbimise näol. Ettevõtluspäeval tutvustatakse uue majanduse väljakutseid, nutikaid müügivõtteid ja lahendusi, olgu need siis tootearenduse, müügi, personalivaliku, tehniliste lahenduste või millegi muuga seotud.

3. oktoobri programm on suunatud alustavale ja tegutsevale ettevõtjale, käsitledes valdkonnapõhiseid teemasid kitsamalt, spetsiifilisemalt ning pakkudes ideid ja lahendusi ettevõtte arendamiseks. 4.-5. oktoober on pühendatud noortele, sest uue ettevõtjate põlvkonna kasvatamine algab juba koolis. Seoses sellega kutsub ettevõtlusamet ellu uue interaktiivse projekti „Inspiratsioonilabor“, mille eesmärk on ühelt poolt tutvustada noortele erinevaid erialasid/valdkondi koos praktilise järgiproovimise võimalusega ja teisalt läbi edukate ettevõtjate edulugude ja kogemuste julgustada valima karjäär ettevõtluses. Inspiratsioonilabor viiakse ellu 4.-5. oktoobril kell 10-18 SpaceX sündmuskeskuses.

Jüri Kukk Ajakirjanik