1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TULEVIKU KLASSIRUUMI UUED VÕIMALUSED! HITSA Nutiklass tähistab esimest sünnipäeva
TULEVIKU KLASSIRUUMI UUED VÕIMALUSED! HITSA Nutiklass tähistab esimest sünnipäeva

TULEVIKU KLASSIRUUMI UUED VÕIMALUSED! HITSA Nutiklass tähistab esimest sünnipäeva

HITSA Nutiklass tähistab esimest sünnipäevaHariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) tähistab täna HITSA Nutiklassi esimest sünnipäeva ning tutvustab sel puhul haridusrahvale tuleviku klassiruumi uusi võimalusi. Nutiklassi sünnipäevale eelneb haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi kooliaasta alguse pressikonverents.

22. juulil andis Haridus- ja Teadusministeerium teada, et Eesti riik investeerib üle 40 miljoni euro selleks, et aastal 2020 saaks kõikides koolitundides digitaalselt õppida. Digipöörde programm on osa Eesti elukestva õppe strateegiast 2020 ja selle eesmärk on digivõimaluste teadlik ja tark integreerimine õppeprotsessi. „HITSA Nutiklassis julgustame õpetajaid uusi võimalusi kasutama ning oskuslikult nutiseadmeid ja –programme hariduse heaks tööle panema,“ ütles HITSA juhatuse liige Ene Koitla.

HITSA Nutiklass on tuleviku klassiruumi mudel, mis kuulub European Schoolnet Future Classroom Lab võrgustikku. Nutiklassi eesmärk on tutvustada haridustöötajatele innovaatilisi õpetamismeetodeid kaasaegsete tehnoloogiliste seadmete abil. HITSA Nutiklass avati külastajatele 2014. aasta septembris, esimese aasta jooksul on klassi uudistanud ligi tuhat huvilist nii Eestist kui välismaalt. Digivõimalustega käivad tutvumas õpetajad, koolijuhid ja haridustehnoloogid, samuti omavalitsuste esindajad ning välisdelegatsioonid.

Nutiklassi sünnipäeval tutvustatakse külalistele nii olemasolevaid kui ka värskelt soetatud tehnoloogilisi seadmeid. Sünnipäevakingituste eest on hoolitsenud Datel ja Microsoft, täiendades meie tehnikaparki erinevate Windows operatsioonisüsteemil töötavate tahvelarvutitega, aga ka mobiilse interaktiivse tahvliga, mis võimaldab kasutada Promethean õpitarkvara kõiki võimalusi. Lisaks on Nutiklass saanud täiendust Einstein LabMate andmekogujate näol, mis on suureks abiks reaal- ja loodusainetes andmete süsteemsel kogumisel. ProgeTiigri programmi raames on Nutiklassi soetatud hulgaliselt uusi robootikakomplekte – Bee-bot, Makey Makey ja Raspberry Pi komplektid, mis aitavad õppimise kaasahaaravaks ja põnevaks muuta.

HITSA Nutiklass tähistab esimest sünnipäeva2

Head Uudised GoodNews