1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTA EMA! Valgamaa emad vajavad tunnustamist
TUNNUSTA EMA!  Valgamaa emad vajavad tunnustamist

TUNNUSTA EMA! Valgamaa emad vajavad tunnustamist

TUNNUSTA EMA!  Valgamaa emad vajavad tunnustamistValga maavalitsus kuulutab neljandat korda välja maakonna aasta ema konkursi. Kandidaate saab esitada 15.aprillini.

Igati teretulnud on pildid, lähedaste (laste, abikaasa) iseloomustused kandidaadi kohta. „Meile on saadetud väga põhjalikke iseloomustusi, millega on kaasas erinevad fotod, laste ja sõprade iseloomustused võimaliku nominendi kohta. Just selliseid üksikasjalikke taotlusi on rõõm lugeda ja nii saame kõige parema ülevaate meile esitatud kandidaadist. Arvan, et Valgamaal on palju imelisi emasid, kelle kiitmiseks sõnu ei jätku. Andke meile nendest teada, et saaksime parimaid tunnustada,“ sõnas maavanem Margus Lepik.

Valgamaa aasta ema konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukohaks rahvastikuregistris on Valgamaa ning kes on tunnustatud nii oma ametitöös kui perekonnas ja kes on ühiskonnale heaks eeskujuks ka väljaspool oma pereringi.

Aunimetus antakse igal aastal ühele pereemale, kes on pühendunud ja hea ema ühele või enam lapsele (võivad olla ka kasulapsed), andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Kandidaate võivad üles seada kõik, kes on märganud häid ja eeskujulikke Valgamaa emasid.

Kirjalikud ettepanekud „Valgamaa Aasta Ema“ konkursile tuleb saata e-posti aadressile info@valga.maavalitsus.ee või paberkandjal Valga Maavalitsuse aadressil Kesk 12, Valga. Taotluse võib tuua ka isiklikult Valga maavalitsuse infolauda.

Taotluses (vabas vormis) tuleb näidata:
1) esitatava isiku nimi, sünniaeg, elukoht, telefoni nr., elukutse, töökoht, kodakondsus ja laste arv;
2) kandidaadiks esitamise põhjendus , kirjeldus nominendii töö ja igapäevategevuse kohta;
3) taotluse esitamise kuupäev, esitaja nimi (asutus, mittetulundusühing, seltsing, pere või kollektiiv) ja kontaktid.

Tänuüritus toimub emadepäeva eel Otepää gümnaasiumis, kus koostöös Valgamaa Rahvakunsti ja Käsitöö Keskselts tunnustatakse nii maakonna aasta ema kui antakse üle pärandihoidja sõled.

Aastal 2012. aastal pälvis Valgamaa aasta ema tiitli Kaja Hindre Tõrvast, 2013.aastal sai maakonna aasta ema tiitli Linda Oks Valgast ja 2014.aastal pälvis tiitli Maris Kärson Puka vallast.

Head Uudised GoodNews