1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS! Kümnes Põlvamaa Ökofestival sai rahvahääletuse tulemusena tunnustuse osaliseks
TUNNUSTUS! Kümnes Põlvamaa Ökofestival sai rahvahääletuse tulemusena tunnustuse osaliseks

TUNNUSTUS! Kümnes Põlvamaa Ökofestival sai rahvahääletuse tulemusena tunnustuse osaliseks

ökofestival8. juunil avas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) juba kuuendat korda Maakonnasipelga hääletuse, andes inimestele võimaluse valida eelmisel aastal valminud ja KIKi poolt rahastatud lemmik keskkonnaprojekt. Projektidega sai tutvuda ning lemmikuid valida KIKi Facebooki lehel kuni 15. juunini. Maakonnasipelga tiitli sai igast maakonnast projekt, mis kogus Facebooki hääletusel enim hääli. KIK peab laureaate silmas teemakohase tänutahvliga.

Kümnes Põlvamaa Ökofestival väärtustas rohelist eluviisi

Põlvamaal toimus 2015. aasta augustis kümnes Ökofestival “Rohelisem elu”, mis tutvustas 6000 inimesele säästvaid ja elukeskkonda hoidvaid tegutsemise viise.

Kolme päeva jooksul tutvustati Põlvamaa eri paigus külalistele Lõuna-Eesti looduse mitmekesisust, elukeskkonda hoidvaid tegutsemise viise ja säästvaid lahendusi igapäevaelus. Oma ala asjatundjate käe all sai õppida ökovärvide valmistamist, looduslikest vahenditest pesu- ja värvainete valmistamist, linnuvaatluse põhitõdesid ning võrrelda erinevate valgustite säästlikkust ja kasutusvõimalusi. Loodusesõbrad said tutvust teha Taevaskodade, sipelgariigi ja nahkhiirte elustiiliga. Julgemad said end proovile panna ööpäeva kestval ellujäämiskursusel. Ökofestivali töötubades ja loodusretkedel osales ca 250 inimest.

Ökofestivali perepäeval, mis toimus Põlva Talurahvamuuseumis Karilatsis, oli kohal 160 eestimaise toodangu kauplejat ning lisaks üle 10 keskkonnateavitusega tegeleva organisatsiooni. Perepäeval osales ligi 6000 inimest. Lapsed said osaleda jäätise ja või valmistamise õpitoas, uurida Keskkonnaameti interaktiivseid õppevahendeid ja katsuda, mida põnevat saab toota jäätmetest.

Ökofestivali korraldas SA Põlvamaa Arenduskeskus koos Põlva Maavalitsuse ja Põlvamaa Omavalitsuste Liiduga.

Ökofestival tuleb taas

Ka sel aastal rõõmustab Ökofestival oma sõpru paljude toredate tegevustega. Traditsiooniline perepäeva laat toimub pühapäeval, 21. augustil Põlva Talurahvamuuseumi õuealal Karilatsis. Praeguseks on laadale registreerunud juba ligi 120 kauplejat.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews