1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS NOORTELE! Järvamaa Noortekogu pälvis tunnustuse
TUNNUSTUS NOORTELE! Järvamaa Noortekogu pälvis tunnustuse

TUNNUSTUS NOORTELE! Järvamaa Noortekogu pälvis tunnustuse

Foto: Ants Leppoja
Foto: Ants Leppoja

27. jaanuaril toimus Kultuurikatlas noortevaldkonna tunnustusüritus, kus tõsteti esile eelmisel aastal noorsootöösse panustanud ning valdkonda arendanud inimesi ja organisatsioone, teiste hulgas pälvis “Aasta osaluskogu” kategoorias tunnustuse Järvamaa Noortekogu.

Noortekogu on olnud partneriks ja käepikenduseks maavanemale, andes hoogu maakonna noortevaldkonna arengule ning viies noorte arvamuse otsustajateni. Kümne tegutsemisaasta jooksul noortekogu ridadesse kuulunutest on paljud andnud edaspidi oma panuse riikliku noortepoliitika kujundamisse. Üle maakonna korraldatakse erinevaid noorteüritusi: osaluskohvik, noortepäevad, sügiskool jne.

Järvamaa Noortekogu juhatuse esimees Riin Luks selgitas peale auhinna vastuvõtmist: „Kui noortekogu oli aasta lõpus väga õnnelik, et nende tööd on Järvamaa tasandil märgatud parima MTÜ väärilisena, siis nüüd üle-eestilist tunnustust saada on väga uhke tunne. See annab noortekogule ainult motivatsiooni edasi liikuda ja noorte kaasamist jätkata ning nende hääl veelgi võimsamalt kuuldavamaks teha. Meie oleme küll ääretult tänulikud.“

Järva Maavalitsuse peaspetsialist ja Järvamaa Noortekogu koordinaator Kersti Viilup kiitis noori: „Väikeses maakonnas on kõrgelt hinnatud iga noor, kes on hakkamist täis ja soovib kodukoha ning riigi arengusse panustada, olgu see noorte arvamuse ja seisukohtade toomine otsustajateni, noortealgatuste edukas elluviimine, noortesündmuste korraldamine. Vaatamata asjaolule, et enamus Järvamaa Noortekogu liikmeid on alles põhikooli või gümnaasiumi õpilased, on noortekogu oma viimase paari aasta tegevustega jõudsalt arenenud juhtivaks maakondlikuks osaluskoguks kogu riiki silmas pidades. Selliste noortega koostööd teha on suur rõõm.“

Kategooriate välise tunnustuse ehk eripreemia vääriliseks hinnati valimisea langetamine, mis annab võimaluse noortel alates 16. eluaastast kaasa rääkida kohalikus elus ning suurendab noorte osalust ühiskonnas kaasarääkimisel.

Allikas: Kuma.fm

Head Uudised GoodNews