1. Avaleht
  2. Inimene
  3. TUNNUSTUS TEENEKATELE INIMESTELE! Järva-Jaani vald tunnustas teenekaid inimesi
TUNNUSTUS TEENEKATELE INIMESTELE! Järva-Jaani vald tunnustas teenekaid inimesi

TUNNUSTUS TEENEKATELE INIMESTELE! Järva-Jaani vald tunnustas teenekaid inimesi

Foto: Järva-Jaani vald
Foto: Järva-Jaani vald

Järva-Jaani valla 24. aastapäeva tänuüritusel tunnustati valla vapimärgiga ühte ning valla teenetemärgiga kahte inimest, kirjutab Kuma raadio portaal.

Tänuüritusel tunnustati Kubja Ürditalu pikaaegset eestvedajat ning tuntud taimeteadlast Rein Sander`it valla vapimärgiga. Rein Sander tegutseb alates 2000. aastast ettevõtjana Kubja Ürditalus Karinul Järvamaal, kasvatades ravimtaimi. Teimede kasvatamisega kodutalus Kubjal alustas ta 1990. aastail, hiljem on tootnud peamiselt ravimteesid. Perefirma toodangut võib leida kõikides Eesti apteekides ning ka suuremates kaubanduskeskustes. Tema panus Järva-Jaani valla elu arendamisse ning tutvustamisse on väga kõrge.

Järva-Jaani gümnaasiumi endine direktor Sirje Pehk pälvis valla teenetemärgi märkimisväärse panuse eest haridusvaldkonnas. Direktorina on ta koostanud selle perioodi jooksul neli kooli arengukava ja muutnud kaks kooli põhimäärust. Suur teene on Sirje Pehk´il kooli arvutipargi uuendamisel ning võimaluste loomisel digiõppe edendamiseks. Majanduslikult seisavad tema teened selles, et Mõisakoolide Ühingu kaudu on saadud ehitusprojekt Orina mõisa renoveerimiseks. Samuti on ta maakondliku omaloomingukonkursside ellukutsuja. Järva-Jaani Gümnaasiumi eestvedamisel on korraldatud alates 2009. aastast Ansomardi-nimelisi ja 2010. aastast Leili Andre nimelisi omaloomingukonkursse.

Valla teenetemärgiga tunnustati EELK Järva-Jaani Ristija Johannese koguduse pikaaegset koguduse organisti Nadežda Maran`it. Maran on organisti ja koorijuhina teeninud 27 aastat EELK Järva-Jaani kogudust. Ta on nende aastate jooksul hea sesinud Järva-Jaani kiriku ja koguduse muusikatöö eest ning andnud oma tööga suure panuse Järva-Jaani valla oreli-ja koorimuusika edendamise heaks. 2015. aastal tunnustati Maranit EELK aukirjaga.

Allikas: Kuma.fm

Head Uudised GoodNews