1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. TUNNUSTUS! Toomas Hussari film “Luuraja ja luuletaja” kandideerib Label Europa Cinemas auhinnale
TUNNUSTUS! Toomas Hussari film “Luuraja ja luuletaja” kandideerib Label Europa Cinemas auhinnale

TUNNUSTUS! Toomas Hussari film “Luuraja ja luuletaja” kandideerib Label Europa Cinemas auhinnale

Toomas Hussari filmEile esilinastus Karlovy Vary filmifestivali East of the West programmis Toomas Hussari uus mängufilm “Luuraja ja luuletaja”, mis jõuab Eesti kinodesse juba sel sügisel.

“Film võeti väga hästi vastu. Saalid on välja müüdud. Loodame sama ka Eestis, kui film septembris välja tuleb,” kommenteerib režissöör Toomas Hussar kordaläinud esilinastust.

Karlovy Vary filmifestivali raames antakse ühele Euroopa filmile, mis osaleb peavõistluse programmis või East of the West Programmis, Europa Cinemas Label auhind. “Luuraja ja luuletaja” on üks 18-st Euroopa filmist, mis Label Europa Cinemas auhinnale kandideerib.

Žürii avalikustab auhinna saaja laupäeval, 9. juulil žüriide auhinnatseremoonial.

Europa Cinemas Label loodi 2003. aastal eesmärgiga parandada Euroopa filmide levi, promotsiooni ja kinolevi. Igal aastal annab neljast Europa Cinemas võrgustikku kuuluva kino esindajast koosnev žürii Label’i välja viiel filmifestivalil: Berliini filmifestivali Panorama programmis, Cannes’i filmifestivali Directors’ Fortnight programmis, Karlovy Vary filmifestivali East of the West ja peavõistlusprogrammis, Locarno filmifestival Concorso Internazionale ja Cineasti del presente programmis ning Veneetsia filmifestivali Giornate Degli Autori programmis.

Head Uudised GoodNews