1. Avaleht
  2. Meestele
  3. Turvalise sõidu huvides tasub põhjalikult uurida rehvide märgistust
Turvalise sõidu huvides tasub põhjalikult uurida rehvide märgistust

Turvalise sõidu huvides tasub põhjalikult uurida rehvide märgistust

Turvalise sõidu huvides tasub põhjalikult uurida rehvide märgistust2Turvaliseks sõiduks on olulised põhjalikud teadmised rehvidest ja iseäranis nende märgitusviisist. Kanal 2 telesaates “Rooli võim” andis teemakohast nõu Goodyear Dunlop Tires Baltic OÜ müügijuht Risto Kivisikk.

Saatejuht Robert Rool märkis, et tavaarvamuse järgi peetakse kõige paremaks rehvi A ja kõige ebakvaliteetsemaks rehvi G. Ta tundis huvi, kas ostmisel peaks tähelepanu pöörama, millelegi veelgi spetsiifilisemale. “Valik ja hinnaskaala on mitmekülgsed. Rehvide omadusi võimaldab aga hästi võrrelda nende märgistus, millel on välja toodud kolm põhilist omadust: veeretakistus, pidamine märjal teel, väline veeremüra. Erinevused rehvi pidamisel ja veeretaktistusel võivad üsna suured olla. Turvalisuse aspektist on iseäranis oluline pidamine märjal teel. Paarist või kolmest meetrist sõltub mõnikordki  ellujäämine ohuolukorras,” rääkis Goodyear Dunlop Tires Baltic OÜ müügijuht.

Turvalise sõidu huvides tasub põhjalikult uurida rehvide märgistust3Kivisikk leiab, et natuke parema märgistusega rehvi valides on võimalik säästa nii kütusekulult kui ka rahaliselt. “Ma ei taha öelda, et peaks kindlasti valima rehvid märgistusega A, kuid need on kõige paremad, mida valida,” selgitas ta.

Risto Kivisikk soovitas kursis olla kampaaniatingimuste ja reeglitega ning lisas, et Goodyeari rehvide ostmisel on 14-päevane tagastamisõigus ja kehtib ka kindlustus purunemise korral.

VAATA VIDEOT!

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews