1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ugala teater jagas publikupreemiaid
Ugala teater jagas publikupreemiaid

Ugala teater jagas publikupreemiaid

Ugala_kuldoun_moraal_201621. mail toimus Ugala ajutises teatrimajas glamuurne kevadpidu, mis jääb esimeseks ja ainukeseks kevadpeoks Pargi tänavale rajatud black boxis, sest juba järgmisel kevadel on teater tagasi oma koduseinte vahel Vaksali majas.

Ugala 96. hooaeg oli teatri jaoks erakordne, sest kuniks teatrimaja läbib uuenduskuuri, tuli leida endale uus mängukoht Viljandis ning olla tavapärasest rohkem ratastel. Sügisel avatigi black box tüüpi teatrisaal endise tehase ruumides, mis oma sisekujunduse ja tehniliste lahenduste poolest pälvis ka Kultuurkapitali aastapreemia.

Kevadpeol kuulutati välja ka Ugala publikupreemia Kuldõun laureaadid. Publikuhääletusest võttis osa üle 750 teatrisõbra ning rahvalemmikutele anti teatrilaval üle Ott Kanguri käe järgi valminud auhinnad, milleks oli remondis oleva teatrimaja lavalaudadest valminud taies.

Parimaks lavastuseks valis publik muusikali „Moraal“, mille lavastas Marika Palm.

Parim kunstnik oli publiku arvates Jaanus Laagriküll, kes on kolme sellel hooajal esietendunud uuslavastuse kunstnik – „Ema oli õunapuu“, „Väike Pii ja kiigelaud“ ja „Erakordselt heatahtlik mees“.

Parimaks meesnäitlejaks hääletas publik Rait Õunapuu (rollid: Poeg lavastuses „Vereliin“, erinevad rollid lavastuses „Moraal“ ja Harri Puu lavastuses „Krimka!“).

Parima naisnäitleja preemia vääriliseks hindas publik Klaudia Tiitsmaa, kes oli sel aastal nomineeritud ka Teatriliidu aastaauhinnale kui parim naisnäitleja (rollid: Sal lavastuses „Vereliin“, Carol lavastuses „Oleanna“ ja Kaisa lavastuses „Erakordselt heatahtlik mees“).

Head Uudised GoodNews