1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ugala teatri uus hooaeg algab aktsiooniga kaubanduskeskuses ja tipneb esietendusega suures saalis
Ugala teatri uus hooaeg algab aktsiooniga kaubanduskeskuses ja tipneb esietendusega suures saalis

Ugala teatri uus hooaeg algab aktsiooniga kaubanduskeskuses ja tipneb esietendusega suures saalis

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Homme avab Ugala teater oma 95. hooaja. Hooaja avamise puhul toimub teatraalseid etteasteid nii Viljandi linnas kui teatrimajas. Päev tipneb Peter Quilteri komöödia „Eesriie avaneb!“ esietendusega Ugala teatri suures saalis, lavastajaks Madis Kalmet.

Hooaja avaüritusele annab hoo sisse kell 13.00 Centrumi kaubanduskeskuses toimuv aktsioon, mille käigus avatakse Ugala-teemaline panoraamfoto. Foto autoriks on Taavi Piibemann ning selle põhifookuses on Ugala teatri näitlejad.

Kell 15.00 jätkub üritus Ugala teatris. Viljandi tänavaturgude päeva raames paneb Ugala sel päeval müüki teatri kostüüme ning rekvisiite. Kogu müügitulu läheb „Kingi lapsele teatrielamus“ heategevusfondi, mis toetab Viljandi vähekindlustatud perede laste teatrikülastusi.

Kell 15.30 saavad huvilised osa võtta tasuta ekskursioonist, mis viib külastajad uitama 33-aastase teatrimaja koridoridesse, samuti lava taha ja alla.

Kell 16.00 avatakse jalutussaali galeriis Eesti kaasaegse teatri- ja etenduskunstide plakatinäitus. Gregor Tauli ja Ats Parve kureeritud näitus kannab nime „Kajaka kodustamine: teater Eesti kaasaegse kultuuriplakati kogus“. Eksponeerimisele tuleb pea kakssada plakatit , mis on kogutud Eesti linnadest viimase kuue aasta jooksul.

Seejärel annavad Ugala väikeses saalis ülevaate lähikuudel esietenduvatest lavastustest teatri loominguline juht Ott Aardam ning lavastajad Taago Tubin, Janek Vadi, Oleg Titov ja Tanel Ingi. Musikaalseid kommentaare ja teatraalseid vahepalu pakub Ugala bänd koosseisus Rait Õunapuu, Martin Mill, Adeele Sepp, Karl Kena, Klaudia Tiitsmaa, Kata-Riina Luide ja Peeter Raska.

Õhtu kulmineerub kell 17.00 esietendusega Ugala suures saalis, kui publiku ette jõuab Peter Quilteri komöödia „Eesriie avaneb!“, mis räägib loo viiest naisest, kes saavad ühel päeval päranduseks vana teatrimaja. See on naljakas ja samas pisarateni liigutav lugu naiste pühendunud võitlusest ühe teatri säilitamise ja ellujäämise nimel.

Komöödia “Eesriie avaneb!” lavastaja on Madis Kalmet, kunstnik Jaanus Laagriküll ja mängivad Luule Komissarov, Terje Pennie, Kadri Lepp, Vilma Luik ja Marika Palm.

Hooaja avaürituse programmist saab osa võtta tasuta.

Lavastuse „Eesriie avaneb!“ piletid on müügil Ugala teatri kassas ning Piletimaailma ja Piletilevi müügipunktides.

Head Uudised GoodNews