1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÜHISELT KOOLIKIUSAMISE VASTU! Lapsevanemate tarvis valmis õpik kiusamise ohjeldamiseks
ÜHISELT KOOLIKIUSAMISE VASTU! Lapsevanemate tarvis valmis õpik kiusamise ohjeldamiseks

ÜHISELT KOOLIKIUSAMISE VASTU! Lapsevanemate tarvis valmis õpik kiusamise ohjeldamiseks

Lapsevanemate tarvis valmis õpik kiusamise ohjeldamiseksSihtastus Kiusamise Vastu esitleb homme Tartus KiVa programmi raames trükitud miniõpikut lapsevanematele, kes saavad aimu, kuidas aidata oma last, kes puutub kokku kiusamisega.

„Igal lapsevanemal võib tulla hetk, kui on vaja oma lapsega kiusamisest rääkida – teda toetada või julgustada. Kuidas seda teha nii, et lapsel ka sellest tõesti abi on, sellest miniõpik kõnelebki,“ selgitas programmi juht Kristiina Treial.

Tema sõnul ootavad nad üritusele nii lapsevanemaid, õpetajaid, huvijuhte, sotsiaaltöötajaid kui ka noorsootöö tegijaid. Huvilised saavad õpikut kohapeal soetada, samuti on võimalik sisueksperdile küsimusi esitada.

Oma kogemustest räägib ning muusikat teeb kunagi kiusamist taluma pidanud Helen Adamson.

KiVa programm sisaldab nii ennetustööd kui kiusamisjuhtumite lahendamise mudeleid, tegevustesse kaasatakse kooli personal, õpilased ja lapsevanemad. Programmi tõhusust mõõdetakse kord kooliaastas toimuva uuringuga.

2013/2014. õppeaastal kohandati ja katsetati KiVa programmi ka Eesti koolides. Katsetamise järel läbi viidud mõju-uuring näitas, et ühe õppeaasta jooksul KiVa programmi kasutanud koolides vähenes kiusamise ohvrite hulk kevadeks oluliselt.

Head Uudised GoodNews