1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle-eestiline karjäärinädal keskendub tänavu karjääri rikkusele
Üle-eestiline karjäärinädal keskendub tänavu karjääri rikkusele

Üle-eestiline karjäärinädal keskendub tänavu karjääri rikkusele

Üle-eestiline karjäärinädal keskendub tänavu karjääri rikkuseleMärtsi viimasel nädalal toimub taas üle-eestiline teemanädal “Terve karjäär”, kus tänavu on fookuses karjääri rikkus.

Eesti Karjäärinõustajate Ühingu poolt algatatud ja 23. märtsist kuni 27. märtsini kestval teemanädalal saab iga inimene võimaluse kogeda karjäärinõustamise kasulikkust. Teemanädala tegevused on suunatud nii praegu töötavatele, ettevõtjatele, juhtidele, tööturgu sisenevatele või kannapööret planeerivatele, aga ka pensioniplaane tegevatele inimestele üle-Eesti.

Nädala jooksul toimuvad Eesti suuremates linnades ja kõigis maakonnakeskustes töötoad ja loengud, pakutakse karjääri kiirabi ning tutvustatakse Eestis pakutavaid teenuseid. Esinejate seas on multitalent Hannes Võrno, Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju, Swedbanki Privaatpanganduse osakonna juht Gunnar Toomemets, sotsiaalminister Helmen Kütt, SportID ja Firmasporttegevjuht Marti Soosaar ja paljud teised. Kõik karjäärinädala sündmused on tasuta.

“Otsime vastuseid küsimustele, milline on rikas karjäär ja kuidas seda saavutada. On see kõhtu täitev, hinge toitev, pikaajaline pühendumine või rikkalik oskustepalett, aste-astmelt kõrgusse tõusev või siksakiline virvarr?  Tähtis on mõista, et karjäär on terviklik, see puudutab kogu inimese elu: karjääri planeerimine  aitab jõuda õigete valikute kaudu rahuloluni nii töös kui eraelus,” ütles teemanädala korraldaja, karjäärinõustaja Küllike Oja. “Karjäärinõustamisest leiab tuge nii palgatöötaja, kes soovib oma töös mõtestatud arengut, kui ka vabakutseline, kes oma karjääri ise kujundab. Samuti on töötajate karjääri planeerimine järjest olulisem personalitöös.”

Eelmisel aastal toimunud esimese karjäärinädala käigus selgus, et vajadus karjääriplaneerimise järele on ääretult suur. Saalid olid täis ja kuulajad rahul, kokku külastas üritusi üle 2000 inimese. Samas on Eestis täiskasvanutest kasutanud karjääriteenuseid vaid 45 protsenti, seega on valdkonnas veel küllaga arenguruumi.

Head Uudised GoodNews