1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaaling
Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaaling

Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaaling

Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaaling2Tallinnas Ülemiste City linnakus valmis täna Baltimaade suurim seinamaaling, kui tänavakunstnike tiim kandis pooleteise kuuga tehtud teosele oma signatuurid.

Tänavakunstnik Indrek Haasi sõnul kujutab 800 liitri värvi neelanud futuristlik teos binaarvihma käes punase vihmavarjuga seisvat tüdrukut. “Binaarvihma ehk 1560 ühe ja nulli sisse on peidetud salm Debora Vaarandi luuletusest “Ülemiste vanake ja noor linnaehitaja”,” kirjeldas Haas teost, mis kannab nime “Ülemiste tüdruk”.

Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaaling3Töö tellinud Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku hinnangul on oluline, et linnakus täna töötavale 6000 inimesele on loodud igakülgselt mõnus keskkond. “Täiendusena senistele parkidele ja haljasaladele rikastab värskelt valminud seinamaaling kindlasti veelgi linnaku keskkonda,” märkis Nõlvak. “Olen kindel, et regiooni suurim seinamaaling muutub lisaks linnakus tegutsevate inimeste ja möödakäijate rõõmustamisele ka Tallinna külastavate turistide jaoks oluliseks vaatamisväärsuseks,” uskus Nõlvak.

1780-ruutmeetrine hiiglaslik seinamaaling valmis tänavakunstnik Indrek Haasi kavandi järgi ning selle teostamisele aitasid kaasa kunstnikud Edgar Tedresaar, Paavo Kuldkepp, Martin Urb, Alar Tuul ja Taavi Kask. Nelja korvpalliväljaku suurune seinamaaling asub Ülemiste Citys Suur-Sõjamäe tänava ääres.

Ülemiste Citys valmis Baltimaade suurim seinamaalingTeose autor Indrek “Von Bomb” Haas on sündinud 1981. aastal, ta on õppinud Tartu Ülikoolis filosoofiat ja kultuuriteadusi ning lõpetanud Tartu Kutsehariduskeskuse siseviimistluse ja maalritööde erialal. Tänavakunstiga on Tartu Kunstnike Liitu kuuluv Von Bomb tegelenud alates 2006. aastast, ta on juhendanud šabloonikunsti õpitubasid erinevates noortekeskustes.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak. 36 hektaril on välja ehitatud 91 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus ligi 300 ettevõttes töötab täna juba 6000 inimest. Arendajate nõukogud on heaks kiitnud veel 65 000 m2 kontoripinna ehitamise. 2025. aastaks plaanitakse rajada kokku 300 000 ruutmeetrit büroopinda, 125 000 ruutmeetrit kortereid, spordikompleks, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Head Uudised GoodNews