1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Unustatud mõisad 2014
Unustatud mõisad 2014

Unustatud mõisad 2014

Unustatud mõisad 2014Külastusmängust Unustatud Mõisad on saanud teismeline. Mõisakoolides tehakse ettevalmistusi üheteistkümnendaks hooajaks. Möödunud kümne aastaga on kogunenud üle 100 000 külastuse.

Kultuuriministeeriumi toel on ka sel aastal kakskümmend kolm mõisat, milles asuvad koolid, külalistele kuuel päeval avatud. Miinimumprogrammina toimub igal täistunnil mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

Mängu formaat pole muutunud: huvilised saavad esimesest külastatavast mõisast osalejaraamatu, millesse koguvad külastuspäevadel mõisatest templeid. Vähemalt 10 mõisat külastanute vahel loositakse välja kutseid sügisel ühes Eestimaa mõisas toimuvale lõpupeole. Sel aastal on võõrustajaks Räpina mõis.Loositakse välja 25 üksikkutset ja 10 kolmele inimesele mõeldud perekutset. Lisaküsimusele õigesti vastanute vahel läheb loosimisele 10 ajalugu ja Eesti mõisaid tutvustavat raamatut.

Külastusmängust saab hea ülevaate www.unustatudmoisad.ee

Lugusid ja pilte leiab facebooki lehelt Unustatud mõisad.

Külastuspäevad 2014:

29.MAI; 12,13.JUULI; 25,26.JUULI; 9.AUGUST

Osalevad mõisad:

HARJUMAA
Uue-Harmi
Ruila
Vasalemma
Aruküla

IDA-VIRUMAA
Maidla
Illuka

JÕGEVAMAA
Puurmanni

JÄRVAMAA
Jäneda
Roosna-Alliku
Laupa

LÄÄNE-VIRUMAA
Kiltsi
Vasta
Lasila

PÕLVAMAA
Räpina
Mooste

PÄRNUMAA
Tõstamaa
Tihemetsa

RAPLAMAA
Vana-Vigala

VALGAMAA
Palupera

VILJANDIMAA
Heimtali
Pärsti
Õisu

VÕRUMAA
Rogosi

Head Uudised GoodNews