1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. UUED TEADMISED AU SEES! Noored looduskaitsjad koguvad rahvusparkides uusi teadmisi
UUED TEADMISED AU SEES! Noored looduskaitsjad koguvad rahvusparkides uusi teadmisi

UUED TEADMISED AU SEES! Noored looduskaitsjad koguvad rahvusparkides uusi teadmisi

Noored looduskaitsjad koguvad rahvusparkides uusi teadmisiKeskkonnaamet korraldab Lahemaa, Vilsandi, Matsalu ja Karula rahvuspargis noore looduskaitsja kursusel osalenutele jätkuseminarid,  kus võetakse ette nii korrastustalgud kui ka õpitakse looduses toimuva vahendamist.

Esimesed jätkuseminarid toimuvad laupäeval Lahemaa ja Matsalu rahvuspargis. Lahemaa rahvuspargi seminaril osalevad noored looduskaitsjad Peeter Kivimäe juhendamisel Muuksi linnamäel toimuvatel talgutel ja õpitubades Näkiallika tööriistamuuseumis. Matsalu rahvuspargi seminaril õpitakse Karl Ander Adami käe all looduse vahendamist.

Karl Ander Adami juhendamisel toimub ka Vilsandi rahvuspargis filmi- ja videokoolitus „Vaatame liikuvat loodust“. Karula rahvuspargis aga korraldatakse talgud Värtemäe allikatel ja tutvutakse Mesindusmuuseumiga.

Junior Rangeri ehk noore looduskaitsja suvise kursuse ja kevadise jätkuseminari eesmärgiks on suurendada keskkonna- ja loodusteadlikkust noorte seas. Jätkuseminarid aitavad noortel looduskaitsjatel saada uusi vajalikke oskusi ja kogemusi looduskaitse valdkonnas. Iga rahvuspargi jätkuseminaril saab osaleda kuni 15 noort, kes on juba varem osalenud noore looduskaitsja kursustel. Kursustel koolitab keskkonnaamet igal aastal kokku kuni 100 noort.

Tänavu toimub noore looduskaitsja suvine Junior Ranger kursus kõikides rahvusparkides 29. juunist 3. juulini. Avatud on registreerimine kursustele. 13–17-aastastel loodushuvilistel õpilastel tuleks motivatsioonikirjad saata hiljemalt 15. maiks rahvusparkide kontaktisikutele. Kursuste kaks parimat noort võivad saada võimaluse esindada Eestit 2016. aastal rahvusvahelisel Europarc Junior Rangeri kursusel.

Head Uudised GoodNews