1. Avaleht
  2. Toode
  3. UUED TOOTED! Maks & Moorits tegi talveks 12 uut toodet
UUED TOOTED! Maks & Moorits tegi talveks 12 uut toodet

UUED TOOTED! Maks & Moorits tegi talveks 12 uut toodet

Foto: Tiit Mõtus
Foto: Tiit Mõtus

Maks & Mooritsa uue talvehooaja tooteid ilmestab lihtsus ja harjumuspärane maitse, kuid lisaks klassikalistele maitsetele leiab valikust ka traditsioonilise inglisepärase hommikusöögi stiilis verikäki ning nostalgiahõngulise kooreklopsi.

„Kindlasti on ka sellel talvel populaarsed just verivorstid ning seepärast lisasime tootevalikusse uue eriti Priske verivorsti, mis on klassikaline verivorst seasooles, aga kuhu on tummisema maitse saamiseks lisatud priskelt liha,“ rääkis Atria Eesti ASi juhatuse liige, müügidirektor Meelis Laande.

„Eelmisel talvel parima verivorsti tiitli võitnud Tooma verivorstid said ka lisa – nüüd on need saadaval koos peekoniviiludega,“ märkis Laande. „Samuti toome turule uusi maitseid laiast toidumaailmast, millest üheks on Black Pudding – inglaste traditsioonilise hommikusöögi stiilis verikäkk, kuhu on mõnusa pehme maitse saavutamiseks lisatud pisut kaerahelbeid.“

Foto: Tiit Mõtus

„Lihadest tooks esile kooreklopsi, mida nõukogude ajal pakuti igas korralikus restoranis – paljudele oli see klassikaline liharoog lemmikpraeks,“ sõnas Laande.

„Maks & Mooritsa kooreklops sisaldab seakaelakarbonaadi lõike kooremarinaadis ning valmistamiseks tuleb neid kuumal pannil praadida, lisades lõpus rõõska koort, et saada rohkem kastet,“ lausus liha- ja grillmeister Enn Tobreluts, kelle hinnangul tuleks kooreklopsi serveerida koos keedukartulitega. „Siis on ehe nostalgialaks garanteeritud – kõige maitsvamas mõttes muidugi.“

Foto: Tiit Mõtus

„Kindel jõululaua toode on uus Delikatess-sült, milles on lisaks sealihale kasutatud ka veiseliha,“ märkis Tobreluts. „Juustusõbrad saavad sel talvel valida Juustukattega ahjuprae, millele annab juust küpsetades krõbeda kooriku, ning Kitsepiima kreemjuustuga toorvorstikeste vahel. Klassikaliste maitsete eelistajatele on mõeldud pipra ja soolaga maitsestatud Seakaela ahjupraad ning Memme ahjupraad, millele annab tõelise jõuluhõngu majoraan.“

Foto: Tiit Mõtus

Uue tootevaliku veidi eksootilisemad tooted on Kaukaasiapärane suur seapraad ning teravama maitse eelistajatele loodud Letšo toorvorstikesed. „Kaukaasiapärane seapraad on mehiselt suur ning maitsestatud sibula, soola, purustatud pipra ja ürtidega. Pikantsed Letšo toorvorstikesed lambasooles on maitsestatud paprika ,sibula ja tomati seguga,“ sõnas Tobreluts.

Foto: Tiit Mõtus

„Talviti tuleb liha söömisele eriti rõhku panna, sest pimedal ja külmal ajal kulub lihatoodetest saadav lisaenergia igati ära,“ lisas Tobreluts. „Lihas leiduvad vitamiinid ja mineraalained teevad sellest väärtusliku kõhutäie, mistõttu tugevneb ka organismi vastupanu stressile, mis talviti eestlastele ligi hiilima kipub.“ Tobrelutsu sõnul on liha toitude kuningas: „See on iga korraliku kõhutäie alus ja täiusliku toidulaua eeldus.“

Maks & Mooritsa uued talvetooted:

  • Kooreklops 600g
  • Juustukattega ahjuliha ~ 1 kg
  • Verikäkk “Black pudding” 400g viilutatud
  • Kitsepiima kreemjuustuga toorvorstikesed 450g
  • Memme ahjupraad ~ 1 kg
  • Priske verivorst (lihatükikestega) 500g
  • Tooma verivorstikesed peekoniviiludega 400g
  • Ahjusiga ribikondiga ~ 600g
  • Väike verivorstike kestata 400g
  • Kaukaasiapärane suur seapraad ~ 1,8 kg
  • Letšo ahjuvorstikesed lambasooles 450g
  • Delikatess-sült 300g
Head Uudised GoodNews