1. Avaleht
  2. Toode
  3. UUS! Canon tutvustas 4K videokaamerat EOS C300 Mark II
UUS! Canon tutvustas 4K videokaamerat EOS C300 Mark II

UUS! Canon tutvustas 4K videokaamerat EOS C300 Mark II

C300 Mark II (1)Canon tutvustas eile uut 4K videokaamerat EOS C300 Mark II, mis on mõeldud filmitegijatele ja teleprodutsentidele. Oma tunnustatud eelkäija – EOS C300 – põhjal loodud mudelil EOS C300 Mark II on kahe DIGIC DV5 protsessoriga täiustatud pildimootor, uued professionaalsed kodekid ja silmapaistev dünaamiline ulatus, mis teevad sellest siiani kõige võimekama, paindlikuma ja ühendusvõimelisema Cinema EOS videokaamera.

EOS C300 Mark II on võimeline salvestama sisemälule 4K kvaliteediga 10-bitiseid 4 : 2 : 2 faile sagedusel 410 Mbit/s või 2K/täis-HD-kvaliteediga 10/12-bitiseid 4 : 4 : 4 faile kuni 15-astmelise dünaamilise ulatusega. Seega pakub EOS C300 Mark II ulatuslikuks järeltöötluseks sobivat materjali, mille pilt on kogu värvispektri ulatuses teravam ja minimaalse värvihajuga. See kaamera pakub nii professionaalsetele filmitegijatele kui ka teleprodutsentidele parimat võimalikku pildikvaliteeti, salvestades 4K-kvaliteediga nii televisiooni (3840 x 2160) kui ka DCI kinofilmilikus (4096 x 2160) eraldusvõimes.

C300 Mark II (2)EOS C300 Mark II suudab jäädvustada suurel bitikiirusel 4K-faile kahele sisemisele CFast 2.0 kandjale, salvestades samal ajal 4K RAW-faile välisele salvestile ning pakkudes seeläbi paindlikkust ja universaalset sobivust hetkel parima võimaliku kvaliteediga toodanguks. Peale selle muudab 2K/täis-HD Proxy-failide samaaegne seesmisele SD-kaardile salvestamine videotööstuse tööprotsesse veelgi sujuvamaks.

Uus Canoni disainitud Super 35mm CMOS-sensor ja suurem ISO-vahemik kuni väärtuseni ISO 102 400 pakuvad erakordset võimekust ka nõrgas valguses, võimaldades operaatoritel paljudes erinevates väljakutset pakkuvates oludes vähese müraga materjali jäädvustada ilma pildikvaliteedis järeleandmisi tegemata.

EOS C300 Mark II pakub nii täismanuaalset juhtimist, mis sobib hästi kinofilmikeskkonda, kui ka automaatrežiime. Nende hulka kuuluvad Dual Pixel CMOS AF (katab nüüd ligikaudu 80% kaadrist), automaatne valge tasakaal ja näotuvastuse AF, mis kõik lihtsustavad uutel iseseisvatel operaatoritel ja dokumentaalfilmide tegijatel liikumise pealt filmida.

C300 Mark II (3)Canoni uus XF-AVC H.264 kodekite valik, mis on loodud ühilduma valdkonnas standardsete Non-Linear Edit süsteemidega, muudab nii 4K kui ka 2K/täis-HD materjali integratsiooni töövoogudesse sujuvaks, säilitades samas maksimaalse pildikvaliteedi. Valikusse kuulub ka XF-AVC sisend 4K-le ning XF-AVC Long GOP ja Proxy 2K/täis-HD-jäädvustamiseks, mis mõlemad kasutavad H.264 kodekit, pakkudes tootmisjärgset paindlikkust ja kasutuslihtsust. Filmitegijad saavad valida oma vajadustele sobivaima eraldusvõime ja kodeki tüübi – EOS C300 Mark II suudab jäädvustada 4K-kvaliteedis kaadrisagedusel kuni 30P ja 2K/täis-HD-kvaliteedis sagedusel kuni 120P.

EOS C300 Mark II toetab laia värviruumivalikut, sealhulgas spektreid BT.2020, Canon Cinema Gamut ja DCI-P3. See kaamera on ühtlasi ka esimene Cinema EOS-mudel, milles on kasutusel uus Canoni Log2-tehnoloogia, võimaldades eelmistest Cinema EOS-kaameratest oluliselt laiemat, 15-astmelist dünaamilist ulatust. Kaamera pakub uut mitmekülgsust ka heli salvestamisel, toetades 4-kanalilist helisalvestust 16 või 24 bitiga ja sagedusel 48 kHz.

EOS C300 Mark II kaameral on Cinema EOS disain– modulaarne kere, mida saab tänu ühilduvate tarvikute ulatuslikule valikule kohandada iga operaatori ja olukorra vajaduste järgi. Mudelil EOS C300 Mark II on ka sisseehitatud elektrooniliselt juhitavad klaasist ND-filtrid, mis vähendavad laiendatud režiimis sensorile jõudvat valgust kuni 10 astet. Ühilduvus kaugjuhtpuldiga RC-V100 ja valikuline WiFi kaudu juhtimine tagavad kasutuslihtsuse palju rohkemates võttekohtades.

Kaamera sensori vastuvõtukiirus on nüüd algse mudeli EOS C300 omast kaks korda kiirem, vähendades veelgi  n-ö tarretiseefekti ja võimaldades dünaamilises keskkonnas teravaid pilte jäädvustada, mistõttu sobib see ideaalselt tegevussarjade jäädvustamiseks.

EOS C300 Mark II ühildub enam kui 90 hetkel saadaoleva EF- ja EF Cinema objektiiviga, võimaldades operaatoritel juba olemasolevaid EF-bajonetiga objektiive kasutada. Lisaks on kaameral EOS C300 Mark II Canon Cine servo-suumobjektiivi tugi, pakkudes üht kõige laialdasemat objektiivivalikut, mis hetkel filmi- ja teletööstuse jaoks turul saadaval on. Et paindlikkust veelgi suurendada, saavad kasutajad algse EF-bajoneti Cinema Lockfunktsiooniga varustatud EF-bajoneti või valdkonna standardse PL-bajoneti vastu vahetada (teeninduses[i]).

EOS C300 Mark II põhieelised:

  • Suurel bitikiirusel sisemine 4K salvestamine ja väline RAW
  • Suure dünaamilise ulatusega failid – ideaalsed järeltöötluseks
  • Sujuv integratsioon professionaalsetesse töövoogudesse
  • Automaatfunktsioonid muudavad filmimise lihtsaks
  • Muretu filmimine nõrgas valguses ja minimaalse müraga

Canon Europe on regionaalne müügi- ja turundusettevõte, mis esindab 116 riigis tegutsevat kontserni Canon Inc. Ettevõte annab tööd enam kui 11 000 inimesele Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Canoni tooteportfelli kuuluvad digitaalseid kompakt- ja peegelkaamerad, televisioonis kasutatavad objektiivid, kaasaskantavad röntgeniaparaadid, mitmefunktsioonilised ja professionaalsed printerid ning nendega seotud teenused. Canon investeerib suures mahus uurimis- ja arendustöösse, et tagada oma klientidele alati kõige paremad ja uuenduslikumad tooted ja teenused. Alustades harrastusfotograafidest ja lõpetades suurte trükiettevõtetega võimaldab Canon kõigil oma klientidel teoks teha nende enda kirge piltide vastu. Lisateavet Canon Europe’i kohta leiab SIIT

Head Uudised GoodNews