1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Uus kontsertklaver muudab Mustpeade maja maailmatasemel kontserdipaigaks
Uus kontsertklaver muudab Mustpeade maja maailmatasemel kontserdipaigaks

Uus kontsertklaver muudab Mustpeade maja maailmatasemel kontserdipaigaks

Uus kontsertklaver muudab Mustpeade maja maailmatasemel kontserdipaigaksTallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis oma kõnes, et oleme ajaloolise hetke osalejateks. „Täna me ei ava klaverit, vaid pigem klaver avab meie jaoks uue, vaimustava maailma. Ning see toimub juba varsti, kui harukordse andega pianist Lucas Debargue uue Steinway klaveri taha istub ja mängima hakkab,“ kõneles abilinnapea. „Me teame, et pole olemas võimatuid unistusi, on vaid piiratud ettekujutus võimalikkusest. Tänu sellele, et maestrol Eri Klasil on kõrgelennuline ettekujutus võimalikkusest ja ta julges unistada, on Tallinna Filharmoonia saanud oma tasemele vastava instrumendi ja Mustpeade majast saab kõrgematele nõuetele vastav kontserdipaik.“

Ühtlasi tänas abilinnapea kõiki eratoetajaid, rõhutades nende osaluse ja panuse tähtsust, sest see on kindel ja motiveeriv signaal ka avalikule sektorile.

Mustpeade maja uue kontsertklaveri näol on tegemist uue ja kõrgetasemelise Steinway&Sons klaveriga, mida käisid Hamburgi tehases tänavu septembris välja valimas pianistid Kalle Randalu ja Ivari Ilja. Uue klaveriga muutub Tallinna Filharmoonia ja terve linna kontserdielus palju, sest esimest korda on Mustpeade majas klaver, mis vastab nõudliku pianisti vajadustele. Kvaliteetse klaveri puudumise tõttu ei saanud Mustpeade majas seni korraldada klaveriõhtuid, nõudlikke kammer-muusika kontserte ega salvestusi. Lisaks Tallinna Filharmoonia kontsertidele saavad nüüd uut pilli kasutada ka teised korraldajad.

Steinway on klaveritööstuses hinnatud kaubamärk ja nii kõrgetasemelist klaverit pole varem Tallinna Filharmoonia käsutuses ega Mustpeade majas olnud. Seega muudab maailma tippklassi kuuluv Steinway klaver ajaloolise Mustpeade Maja maailmatasemel kontserdipaigaks.

Tallinna linn eraldas klaveri ostmiseks 100 000 eurot, 50 000 eurot kogunes Eesti firmadelt ja eraisikutelt.

Head Uudised GoodNews