1. Avaleht
  2. Kunst
  3. UUS NÄITUS! Vaal Galeriis avatakse Vano Allsalu näitus
UUS NÄITUS! Vaal Galeriis avatakse Vano Allsalu näitus

UUS NÄITUS! Vaal Galeriis avatakse Vano Allsalu näitus

VANO ALLSALU
Vano Allsalu “Järelpõletus”

Vano Allsalu (1967) lõpetas 1991. aastal Eesti Kunstiakadeemia maali erialal, esimese isikunäituse korraldas ta aastal 1984. Praegu töötab kunstnik maali dotsendina Eesti Kunstiakadeemias ning on ametis ka Eesti Kunstnike Liidu presidendina. Vaal Galeriis on eksponeeritud viimase pooleteise aasta jooksul valminud akrüülmaalid.

Vano Allsalu on mitmekülgse ning jõulise värvikeelega, peamiselt abstraktsed tööd kompavad riivamisi ka figuraalsust. Allsalu teoste teemadering on ulatunud loodusstiihiatest mütoloogiliste konstruktsioonide ning meeleseisunditeni, puudutades seejuures nii intiimselt isiklikku kui ka tõlgendusi kultuurilisel ja sotsiaalsel väljal toimuvast. Oma viimaste aastate loomingus käsitleb kunstnik peamiselt kujutamise ja mittekujutamise piiride ning tähenduse tekkimisega seotud küsimusi.

Näituse “Järelpõletus” läbivad küsimused on kunstniku motivatsioon ja loomingulise tegevuse liikumapanevad jõud – teemad, millega Allsalu tegeles ka Draakoni galerii näitusel „Motiiv“ eelmisel sügisel.

Näituse avatakse neljapäeval, 17. detsembril kell 17 ja jääb avatuks 18. detsembrist 16. jaanuarini.

Head Uudised GoodNews