1. Avaleht
  2. Toode
  3. VAATA FOTOSID! Samsungi SUHD TV ühendas Baltimaade tippkokad
VAATA FOTOSID! Samsungi SUHD TV ühendas Baltimaade tippkokad

VAATA FOTOSID! Samsungi SUHD TV ühendas Baltimaade tippkokad

Rene Uusmees Foto: Kaspar Filips Dobrovolskis
Rene Uusmees
Foto: Kaspar Filips Dobrovolskis

7. mail esitleti Riias Samsung SUHD TV unikaalset projekti, mis tõi kokku Baltimaade tippkokad. Kolm juhtivat Eesti, Läti ja Leedu tippkokka esitlesid külalistele kevadist erimenüüd, milles olid esindatud vastavate riikide köökidele omased maitsed. Eesti lippu hoidis kõrgel restoranide MEKK ja Konrad peakokk Rene Uusmees.

Ürituse eesmärk oli tugevdada koostööd Balti tippkokkade vahel ning näidata, kui tihedalt on seotud uusim tehnoloogia ja toiduvalmistamine. „Veel mõned aastad tagasi ei pidanud kokad mõtlema, kuidas näeb söök välja fotodel, kuid tänapäeval ei tule kellelegi üllatusena, kui keegi tahab enne söömist toidust pilti teha. Fotod jõuavad vaid mõne hetkega sotsiaalmeediasse, veebiväljaannetesse või tele-ekraanidele ning seepärast peab ka toit visuaalselt hea välja nägema,“ rääkis Rene Uusmees. Tema sõnul ei näe tavaliselt toidud piltidel välja täpselt sellised, nagu kokad sooviksid, ning seepärast on tal hea meel, et Samsungi uue SUHD teleri omadused – ennekõike värvipalett ja kontrastsus – võimaldavad kuvada toitu just sellisena, nagu see on.

„SUHD teler näitab kaks ja pool korda erksamat pilti kui tavalised telerid, tuues esile ka väga peened detailid. Tänu ainulaadsele nanokristall-tehnoloogiale näevad värvid ekraanil välja täiesti elutruud. Ma usun, et need omadused muudavad Samsung SUHD TV parimaks turul olevaks teleriks,“ rääkis Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

Baltimaade tippkokad lõid Samsungi korraldatud workshop’i tarvis kevadise erimenüü, milles olid esindatud Eesti, Läti ja Leedu köögile omased maitsed. Vajalikud toorained soetati Eesti, Läti ja Leedu parimatelt turgudelt, et tagada kvaliteetne lõpptulemus. Rene Uusmees valmistas küpsetatud lambaliha, mis viis keele alla ka kõige nõudlikumal toidugurmaanil.

Külalistel avanes võimalus heita pilk ka tippkokkade igapäevaellu Samsungi SUHD TV vahendusel. Teleri ekraanidel näidati pilte sellest, kuidas käib ühe roa valmistamise-valmimise tegelik protsess – alustades õigete ja kvaliteetsete toorainete valimisest, lõpetades toidu garneerimisega. SUHD teleri kõrgetasemeline pildikvaliteet, kontrastsus ja kirkad värvid andsid tippkokkade köögipoolt tõetruult edasi. „Tavaliselt näevad restoranikülastajad vaid lõpptulemust. Meie eesmärk oli näidata ka toidu valmistamise protsessi, et inimesed mõistaksid ka selle ilu,“ rääkis Läti restorani Tam labam būs augt peakokk Ēriks Dreibants.

Lisaks toidu valmistamisele andsid Eesti, Läti ja Leedu tippkokad nõu, kuidas valida toorainet selle värvi, vormi ja lõhna järgi ning kuidas muuta toit atraktiivseks nii maitse kui ka väljanägemise poolest. „Kokad tahavad, et restoranikülastajatele jääks roog meelde, ning seda on võimalik saavutada just toidu maitse, lõhna, tekstuuri ja välimusega,“ selgitas Rene Uusmees.

Rene Uusmees (restoranide Konrad ja MEKK peakokk), Ēriks Dreibants (Läti restorani Tam labam būs augt peakokk) ja Deivydas Praspaliauskas (restorani 1 dublis peakokk) teevad koostööd esmakordselt just antud ürituse raames.

Uue Samsungi SUHD TV kohta:

Võrreldes eelnevate mudelitega pakub Samsung SUHD TV veelgi paremat pildikvaliteeti, mis võimaldab vaadata filme ja pilte just sellistes värvitoonides, nagu need olid planeeritud režissööri või fotograafi poolt. Kumer ekraan pakub laiemat vaatenurka.

Uus teler on varustatud operatsioonisüsteemi Tizen uuema, ümberehitatud platvormiga. Tizen on paindlik platvorm, mis ühildub kergesti seadmete ja sisuga. See pakub integreeritud meelelahutuskogemust ning varasemast suurema valikuga sisu.

Lisainfo Samsung Electronics Co., Ltd. kohta

Samsung Electronics Co., Ltd. on suunanäitaja tehnoloogia vallas, aidates uuenduslike ideede ja tehnoloogiate kaudu kujundada tulevikku. Samsung on eesrinnas telerite, nutitelefonide, kantavate seadmete, tahvelarvutite, kaamerate, digiseadmete, printerite, meditsiiniseadmete, võrgusüsteemide ja pooljuhtide valdkonnas. Uuendused tervishoius ja nutikodu on vaid paar näidet lahendustest, mille kaudu Samsung on saavutanud juhtpositsiooni Internet of Things ehk asjade interneti (nutistu) valdkonnas. Ettevõttes töötab 307 000 inimest, kokku 84 riigis. Rohkem informatsiooni ametlikul veebilehel ja blogis.

1999. aastal asutatud tütarettevõte Samsung Electronics Baltics tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus, esindades turul juhtivat tehnoloogiabrändi. Ettevõttel on kolmes Balti riigis 150 töötajat. Lisateavet saab SIIT!

VAATA FOTOSID!

Fotod: Kaspar Filips Dobrovolskis

Head Uudised GoodNews