1. Avaleht
  2. Äri
  3. VAATA GALERIID! Eesti paviljon avas maailmanäitusel uksed
VAATA GALERIID! Eesti paviljon avas maailmanäitusel uksed

VAATA GALERIID! Eesti paviljon avas maailmanäitusel uksed

DSC078241. maist on ametlikult avatud Eesti paviljon maailmanäitusel EXPO Milano 2015. Vaatamata meeletule ehitustempole on kõik hästi õnnestunud ja eestlased on ühed vaprad, kes 40 riigi seas ise ehitatud paviljoni õigeaegselt avasid.

Eesti suursaadik Roomas, Celia Kuningas-Saagpakk vahendas oma värskeid emotsioone EXPO avamiselt: „Mul on hea meel, et Eesti osaleb maailmanäitusel ise ehitatud paviljoniga, mis on eristuv ja suurepärane lahendus. Paviljon pakub Eesti ettevõtetele võimalust tutvustada oma tooteid, Eesti disaini ja Eesti riiki maailmanäitusel, kuhu oodatakse kümneid miljoneid inimesi,“ ütles suursaadik.

„EXPO-l on esindatud terve maailm ja seda sündmust võib julgelt nimetada üle-maailmseks riikide vaheliseks turunduse olümpiaks. Iga riik võistleb siin 20 miljoni külastaja tähelepanu nimel. Riikide paljususes ei ole aga lihtne silma jääda. EXPO-l on seinast seina paviljone, mis erinevad suuruse, välise sära, ekspositsiooni kui ka programmi poolest,“ rääkis Eesti esinduse juht Andres Kask.

Eesti paviljon on kõige väiksema eelarvega ise ehitatud paviljon, mille eesmärgiks on püüda tähelepanu nutikuse, julgete ettevõtmiste ja eriliste inimeste kaudu. Andres Kask tõi välja, et 7. juunil kui toimub Eesti rahvuspäev katsetatakse meie paviljonis Guinnessi rekordi püstitamist kiikingus. „Eestlaste julgeid ettevõtmisi tõestab ka mai lõpus alustav EXPORIDE, kus kamp Eesti rattureid toob Eesti lipu jalgratastel Itaaliasse,“ nentis ta.

Eesti paviljoni märksõnadeks on põhjamaine nutikus, puhas toit ja loodus, silmapaistev disain, maailmatasemel muusika eesotsas Arvo Pärdiga ja erilised Eesti inimesed. Kõik see teeb Eesti osalemise maailmanäitusel maailmanäituse vääriliseks.

Eesti paviljon on “puust pesakastidest” koosnev kolme korrusega galerii, mis on avatud külastajatele kahe sissepääsuga, nii paviljoni eest kui tagant. Meie naabriteks on Venemaa ja Omaan. Eesti paviljon ei ole vorm vormi parast, vaid on raamistik sisule, mis maja ellu äratab. Hoone töötab multifunktsionaalsena, kus igal korrusel on oma näitus ja funktsioon.

Paviljoni esimese korruse püsinäitus on lahendatud läbi erinevate Eesti tahke puudutavate videoinstallatsioonide. Vaatajas tekitatakse Eesti vastu huvi läbi huvitavate filmikaadrite ning väljakutsuvate märksõnade, mis püüavad vastata küsimustele nagu „Kus on Eesti? Kes on Eesti? Mis on Eesti?“. Pesakastide videod puudutavad Eesti kultuuri, traditsioone, eestlase identiteeti, infoühiskonda, Eesti loodust ja Eesti toitu.

Ekspositsiooni üheks peamiseks tõmbenumbriks saab olema teisel korrusel asuv püsiekspositsioon “Head Eesti asjad”, mis avatakse Eesti rahvuspäeval 7. juunil. See näitus on installatsioon erinevatest Eesti toodetest, valdkondadest ja teemadest.

Kolmas korrus on osaliselt avatud katusega ja seal asub Eesti looduse väljapanek. Milanosse on Eestist toodud taimed, et nende vahel istudes oleks võimalik kuulata Eestis pesitsevate lindude hääli ning piiluda neid läbi piilukaamerate.

Eesti paviljon jääb avatuks kuni 31. oktoobrini ja seda saab külastada igal nädalapäeval kella 10-st kuni 23-ni. 140 osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

VAATA GALERIID AVAMISEST!

Head Uudised GoodNews