1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA SAADET! Artjom Savitski avaldas austust Lydia Rahulale ja Anne Veskile
VAATA SAADET! Artjom Savitski avaldas austust Lydia Rahulale ja Anne Veskile

VAATA SAADET! Artjom Savitski avaldas austust Lydia Rahulale ja Anne Veskile

Artjom SavitskiArtist Artjom Savitski nimetas Tallinna Televisooni saates “Kas tohib?” kõige vingemaks naiseks tänases Eestis Anne Veskit, enda lauljaks saamisel ja meheks kasvamisel toonitas aga koorijuhi ja muusikaõpetaja Lydia Rahula rolli.

Saatejuht Kristiina Võsu küsis, et miks just Tallinna 21. keskkoolist, mille on lõpetanud ka Artjom ise, võrsub aina andekaid muusikuid ja sai vastuseks, et põhjuseks on ennekõike Lydia Rahula. Savitski kiitis dirigenti ja muusikaõpetajat ka isiksuseomaduste väljakujundajana.

“Lydia Raula kasvatas meid meesteks,” toonitas ta.

Kristiina soovis vastust ka diplomaatilist takti eeldavale küsimusele, sest tahtis kuulda, kes on vingeim naine tänases Eestis. Savitski nimetas Anne Veskit, kes on nooruslik ja alati särav daam.

Huvitavad seosed kõlasid saates vanusega seotud teemade ümber, mil Kristiina nentis, et nii noort külalist ei ole tal varem saates „Kas tohib?“ vist käinudki ning lisas, et näiteks Vikipeedias ei ole Artjom Savitski sünniaastat (1992) märgitud, mis võiks luua mulje tunduvalt vanemast mehest, kui hakata jälgima tema loomingulise tegevuse käiku.

Noormehe arvates on heliloojad siiski sellised kuulsused nagu Bach ja Mozart ning ennast peab pigem laulude loojaks või produtsendiks. Esinemishuvi alguse kirjeldamiseks jätkus aga huumorimeelt ja eneseirooniatki: “Tiinekana oli vaja midagi tõestada teistele ja siis tuli ka janu kuulsuse järele,“ ütles Artjom enda üle nalja visates.

Põhjalikumalt oli saate vestlusteemaks ka noore artisti edu saates “Eesti otsib superstaari”, millest algas tema tähetõus muusikamaailmas.

Saade salvestati helistuudios, mida laulja nimetab oma teiseks koduks ning lõpunootidena jäi kõlama Artjom Savitski lugu “Seistes pilvedel”.

VAATA SAADET!

Head Uudised GoodNews