1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA VIDEOT! Alen Veziko: Armastust osta ei saa
VAATA VIDEOT! Alen Veziko: Armastust osta ei saa

VAATA VIDEOT! Alen Veziko: Armastust osta ei saa

Foto: Ardo Kaljuvee
Foto: Ardo Kaljuvee

“Üks neiu lubas mulle kinkida sportauto, kui temaga tuleviku seon, aga armastust osta ei saa,” ütles talle omase siirusega muusik Alen Veziko Tallinna Televisooni saates “Kas tohib?”.

Saatejuht Kristiina Võsu ja Alen keskendusid vestluses ennekõike muusikalisele loometegevusele, kuid lisaks andsid jutuajamisele särtsu kalapüük, autoremont ja mitmed teisedki teemad.

Oma uuest heliplaadist rääkides märkis Alen Veziko, et selle liikumapanevaks jõuks on vaieldamatult armastustemaatika. Laule sotsiaalsetest teemadest, mida Veziko samuti esitab, näiteks “See maa”, mis ka saates kõlas, viimasel albumil siiski pole. Alen tunnistas, et muusika on ainus selline asi, mis on talle päriselt leiba andnud. Muusikahuvi algusloos arvab ta olevat rolli nii isal, kes kitarril esimesed akordid selgeks õpetas, kui ka Vanemuise lauljannast emal, aga kindlasti ka mitmed etendused, milles lapsena kaasa sai tehtud. Kristiina küsimuse peale, et milline oleks Aleni meelest parim paik esinemiseks, sai vastuseks, et mõnusaid esinemispaiku on palju olnud ja meenutas viimast kontserti Kõpu mõisas, mis tõi ohtralt positiivseid elamusi.

Kuigi Alen väidab muusika olevat ainsaks leivaandjaks, selgus siiski, et ta on end proovile pannud teisteski eluvaldkondades, näiteks autoremonditöökojas, mille isalt kingituseks sai. Selle kaudu õppis autode „anatoomia“ ja „hingeelu“ pelgalt aastaga märksa selgemaks, kuid ikkagi oli tunda, et see ei ole tema teema. Visa autojuhina ütleb, et elabki praktiliselt autos, mis tähendab lakkamatut teedel kulgemist. Seoses tiheda graafikuga läbib artist umbes 7000 kilomeetrit aastas.

Vestlusest koorus fakt, et põlise tartlasena on saanud muusikust tallinlane, olles pealinnas paikne mitmendat kuud. Oma kodus võttis ta lahkesti vastu ka saatejuhi Kristiina Võsu, kelle viis otsejoones kööki, algatades vestluse kokandusteemal. Seoses toiduvalmistamisega armastab Alen võimalusel kala ise püüda, omades sõpruskonna peale rekordit angerjapüügis, kui sai saagiks 1,7 kilogrammi kaaluva isendi.

Saate võttis kokku nähtamatu teemakangelane – Aleni väike tütar Doris, sest pisike preili juhtus saate salvestamise ajal olema oma vanaema juures.

Kõigest sellest ja veel paljust muust kõneaineks tulnust on võimalik näha kordussaadet TTV kanalilt saates „Kas tohib?“

VAATA SAADET!

Head Uudised GoodNews