1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Vabaduse väljakul saab filmipärandi päeval vaadata ajaloolisi filme
Vabaduse väljakul saab filmipärandi päeval vaadata ajaloolisi filme

Vabaduse väljakul saab filmipärandi päeval vaadata ajaloolisi filme

Vabaduse väljakul saab filmipärandi päeval vaadata ajaloolisi filmeTallinnas Vabaduse väljakul saab tuleval nädalal UNESCO rahvusvahelise filmipärandi päeva puhul vaadata Tallinna-teemalisi ajaloolisi filme, nädala vältel toimub veel mitmeid filmiüritusi.

UNESCO rahvusvahelist filmipärandi päeva tähistatakse 27. oktoobril ja sel puhul jooksevad Vabaduse väljaku ekraanil terve päeva vältel kroonika- ja vaatefilmid ajavahemikust 1923-1961, mis pärinevad rahvusarhiivi filmiarhiivi koostatud DVD-delt “Tallinn enne ja nüüd”.

Tallinna Kunstihoones toimub samal päeval filmipärandi digiteerimisele ja taaskasutusele pühendatud seminar, kus tutvustatakse kultuuripärandi digiteerimiskava, Eesti Filmi Andmebaasi, digiteeritud filmipärandi kasutusvõimalusi hariduses, rahvusarhiivi filmiarhiivi saavutusi filmipärandi vääristamisel ja filmipärandi kasutamist digiõpikutes.

Vabaduse väljakul saab filmipärandi päeval vaadata ajaloolisi filme2Filmipärandiga seotud üritusi jätkub ka nädala järgnevateks päevadeks. 27.– 31. oktoobrini toimuvad rahvusarhiivi filmiarhiivis ekskursioonid kooligruppidele. Nädala jooksul jõuab arhiivi ja seal hoiul oleva filmipärandiga tutvuda rohkem kui 700 õpilast.

28. oktoobril toimub Kinomajas Eesti filmi teisipäev, mis on pühendatud vanadele tudengifilmidele. Näha saab Peeter Simmi, Arvo Iho, Valentin Kuigi, Toomas Tahveli ja Jaan Kolbergi ülikooliaegseid õppetöid ja diplomifilme.

Head Uudised GoodNews