1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VANAVANEMATE PÄEV! Punamütsike ja vanaema kutsuvad Põltsamaa lossihoovi vanavanemate päevale
VANAVANEMATE PÄEV! Punamütsike ja vanaema kutsuvad Põltsamaa lossihoovi vanavanemate päevale

VANAVANEMATE PÄEV! Punamütsike ja vanaema kutsuvad Põltsamaa lossihoovi vanavanemate päevale

Tiia Kaeramaa
Põltsamaa lasteaed Mari direktor Tiia Kaeramaa juhib Vanavanemate päeva Punamütsikese vanaema rollis

12. septembril tähistatakse Põltsamaa lossihoovis vanavanemate päeva. Erinevate põlvkondade inimesed meisterdavad, õpivad tundma rahvatarkusi ning proovivad oma võimeid orienteerumises. Kontserdil esinevad lapsed, kõlavad ka ühislaulud. Kogupereüritust juhivad Punamütsike ja Vanaema.

Vanavanemate päevale (13. september) pühendatud ürituse korraldavad põltsamaalased, kes osalesid projektis “Tervise ilmajaam – koolitused kogukondadele“. Koolituse läbiviijaks oli Tallinna Ülikool koostöös Jõgevamaa koolitusgrupi koordinaatori Maiu Veltbachiga. Pereüritus algab laste kontserdiga muusikapedagoog Hiie Taksi juhendamisel. Ühislauludel on eeslauljateks Vanaema ja Punamütsike, kelle rollis Põltsamaa lasteaia Mari direktor Tiia Kaeramaa ja sama lasteaia vilistlane, praegune Põltsamaa Ühisgümnaasiumi õpilane Laura-Liisa Laanemäe. “Mina laulan vanemaid ja Laura-Liisa kaasaegsemaid laule,” lausus Kaeramaa.

Sündmuse korraldaja Loreida Küppase sõnul on avatud kolm töötuba. Selles, millel nimeks “Tasakaal”, õpetavad Põltsamaa lasteaia Mari õppealajuhataja Annika Kreitzman ja SA Põltsamaa Tervis juhataja Merle Mölder looduslikest vahenditest õnnitluskaarte meisterdama ja üheskoos ehitatakse valmis mängutorn. Mari lasteaia liikumisõpetaja Merle Laanemäe viib läbi liikumismängu. Töötoas, kus õpitakse vanaaaegseid tarkusi, on perenaisteks Pisisaare algkooli kehalise kasvatuse õpetaja ning treener Eva Andreller ja mitmekülgne tervislike eluviiside propageerija Kaija Kits. Teadmisi saab proovile panna mõistatuste ja vanasõnade tundmisel.
.
“Pidu on tasuta ja saab teoks iga ilmaga,” ütles Loreida Küppas. “Kaasajal, mil erineva põlvkonna inimesed suhteliselt harva koos elavad, on vanavanemate roll mõneti tagasihoidlikumaks jäänud. Kokkusaamine lossihoovis aitab seda kindlasti tugevdada”.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews