1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Varjupaikade MTÜ laienes Läänemaale
Varjupaikade MTÜ laienes Läänemaale

Varjupaikade MTÜ laienes Läänemaale

VarjupaigadEile sai kasutusloa Varjupaikade MTÜ Läänemaa kodutute loomade varjupaik, mis on kuues varjupaik ühingu üle-eestilises võrgustikus. Kasutusloa saamine võimaldab ühtlasi Varjupaikade MTÜ-l osaleda Haapsalu linna poolt korraldatavas riigihankes kodutute loomade varjupaiga teenuse osutamiseks.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul võimaldab Riigikogu poolt eraldatud 10 000 eurose investeeringutoetuse abiga rajatud keskus ühendada Varjupaikade MTÜ kogemuse ja kohalike tahtmist täis vabatahtlike soovi kodutuid loomi aidata.

“Ma usun, et meie koostöö kohalikega saab olema väga edukas. Meie ühingu missioon on aidata loomad koju tagasi, leida omanikuta loomadele uued armastavad kodud ja teavitada inimesi soovimatute lemmikloomade arvukusest ja see ühtib väga hästi kohalike vabatahtlike põhimõtetega,” rääkis Priks algavast koostööst.

“Meil on väga hea meel, et Läänemaal on nüüd üks loomadega tegelev organisatsioon lisaks. Kindlasti aitab see kohalikel omavalitsustel oma kohustusi loomade heaolu tagamisel veelgi paremini täita,” lisab Henry Vürst, Eesti Loomakaitse Seltsi tegevjuht.

“Võrreldes Haapsalut teiste samas suurusjärgus olevate omavalitsustega, võib arvata, et varjupaigas leiab aasta jooksul peavarju ligikaudu 250 looma,” prognoosis Priks. Tema sõnul on ka teistel loomasõbralikel lähivaldadel kõik võimalused teenusega liituda.

Uus varjupaik asub Läänemaal Ridala vallas, Vilkla külas, Viigardis.

Varjupaikade mittetulundusühing loodi 2007. aasta alguses ning sinna on koondunud viis kodutute loomade varjupaika üle Eesti: Pärnu, Viljandi, Virumaa, Võru ja Valga, Läänemaaga lisandus kuues. Varjupaikade MTÜ on EU Dog & Cat Alliance´i, Eestimaa Loomakaitse Liiduja Eesti Mittetulundusühenduste ja Sihtasutuste Liidu liige.

Head Uudised GoodNews