1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VEEL AVASTAMATA MUUSIKA! Hiiu Folk toob Eestisse veel avastamata maailmamuusika
VEEL AVASTAMATA MUUSIKA! Hiiu Folk toob Eestisse veel avastamata maailmamuusika

VEEL AVASTAMATA MUUSIKA! Hiiu Folk toob Eestisse veel avastamata maailmamuusika

Gulmira Abliz
Gulmira Abliz

Tänavusel Hiiu Folgil saab lisaks kodumaistele muusikalistele kooslustele kuulda uudse kõlaga esinejaid välismaalt – nii Hiinast, Belgiast, Soomest kui ka Rootsist.

Festivali kõige kaugem tulija Gulmira Abliz saabub koos ansambliga festivalile Hiinast. Gulmira Ablizi peetakse uiguuri makaami noorema põlvkonna väljapaistvaks esindajaks, kes on otsustanud maailma ning sealhulgas ka Eestisse tuua oma esivanemate traditsioonilist muusikat.

“Euroopas on Gulmira ja tema ansambel alles avastamata aare, kuid seda suurem rõõm on neid Hiiu Folgil esitleda,” kirjeldab põnevat kooslust pärimusmuusikafestivali Hiiu Folk korraldaja Astrid Nõlvak.

Soome pärimusmuusikat esindavad Emilia Lajunen’i ja Suvi Oskala akustiline viiuliduo ning ansambel Sorbattjin, kes mängib Soome, Rootsi ja balti riikide traditsioonilist muusikat. Samuti kõlab nende kavas originaalmuusikat, kus on traditsionaalne muusika ühendatud modernsete kõladega.

Folkmuusikat rikastab jazziga Belgiast pärit Aistra duo, kus on esindatud viiul ja löökpillid.

Lisaks astub festivalil üles rootsi-eesti folkbänd Folk & Rockare. Nelja muusiku erinevates lähenemistes põimuvad arhailised laulutekstid Eestist ning Rootsist, mille sekka esitavad nad ka omaloomingut.

Pärimusmuusikafestival Hiiu Folk toimub 14.-17. juulini. Kuni maikuu lõpuni maksab neli päeva kestva pärimusmuusikafestivali pass 30 eurot, alates juunikuust on hinnaks 35 eurot ja 1. juulist -13. juulini saab passi endale soetada 40 euro eest. Festvali ajal (alates 14. juulist) maksab pass 50 eurot. Pass kehtib neljapäeval (14.07) toimuvatele kontsertidele ning Kassari Kiigeplatsil toimuvatele kontsertidele (15.07-16.07) ja kirikukontsertidepäeval toimuvatele kontsertidele 17.juulil. Teistele sise- ja välikontsertidele saab passiga osta sooduspileti. Kuni 12-aastastele (k.a) lastele on sissepääs festivalile tasuta.

VAATA GULMIRA ABLIZI ESINEMIST!

Head Uudised GoodNews