1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! GoodNews peatoimetaja proovis järele tõukeratta, mida tõukama ei pea
VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! GoodNews peatoimetaja proovis järele tõukeratta, mida tõukama ei pea

VIDEO! GOODNEWS KATSETAB! GoodNews peatoimetaja proovis järele tõukeratta, mida tõukama ei pea

GoodNews katsetabHeade uudiste portaali peatoimetaja Monika Kuzmina katsetab seekord imevidinat ehk eRatast, mis on mõeldud neile, kes on autodest väsinud, ja ta suundub tulevikusõidukiga linna peale, et veenduda, kas selle uudse sõiduriistaga sõites tuleb endiselt ummikutes seista ja parkimiskohta otsida. Elektriline tõukeratas siugleb koos katsetajaga Tallinna tänavaid pidi mererannani ja siis tuleb esimene hetk, mil murul istudes muljeid jagada.

Mereäärset rattateed pidi tuhisenud Monika ütleb, et on seda teed pidi vaid harva sõbrannaga jalutanud ja nüüd oli mõnus sõita, tuul kõrvus vilistamas. Vesteldes eRatas.ee treeneri Jüri Koppeliga lisab ta: “Jumal tänatud, et te ei kutsunud mind katsetama vihmasel päeval! Päike paistab, see teeb tuju rõõmsaks, tunne on vaba ja suvine, eRatas liigub kiiresti — muidugi võiks liikuda kiiremini — aga mõnusaks punktist A punkti B sõitmiseks sobib ta suurepäraselt. Pole vaja mõelda, kuhu parkida, ummikutes ei pea seisma ja trahvi ei pea ka maksma,” kirjeldab ta kõiki omi muljeid ja emotsioone.

Treener Jüri ütleb, et kui Monika soovib kiiremini sõita, siis ka sellised rattad on olemas. “Need on tsipa raskemad, kuna mootor on raskem, nad kaaluvad seega rohkem ja on ka välimuselt suuremad, aga saad veelgi kiiremini sõita,” selgitab ta.
Veel pisut sõitu ja siis teatab Monika, et asfaltteel saab ta edukalt hakkama ning tahab teada, millistel teedel elektrilise tõukerattaga sõita tohib. Jüri täpsustab, et kui konarliku tee peal tundus sõidukiga liikumine pisut ebamugav, siis sõltub see mudeli vedrustusest. “Monoratta ja tasakaaluliikuri peamine miinus on see, et kui aku saab tühjaks, siis sa pead selle kätte võtma ja kümmet kilo käes tassida on ebamugav. Elektritõukeratta puhul näen ma põhieelist selles, et temaga saab liikuda ka elektrita,” jutustab treener.

Seepeale paneb Monika hoopis tõukeratta kokku ning avaldab lootust, et bussijuhti teda sellega ühistranspordist välja ei aja ja ta jõuab edukalt kontorisse. Katsetuse lõpetuseks võib nentida, et nii valutult kõik ka sujus.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews