1. Avaleht
  2. Kunst
  3. VIDEO! INSPIREERITUD MODIGLIANIST! Loomeinimeste ühisnäitus teeb kummarduse suurele kunstnikule
VIDEO! INSPIREERITUD MODIGLIANIST! Loomeinimeste ühisnäitus teeb kummarduse suurele kunstnikule

VIDEO! INSPIREERITUD MODIGLIANIST! Loomeinimeste ühisnäitus teeb kummarduse suurele kunstnikule

Loomeinimeste ühisnäitus teeb kummarduse suurele kunstnikuleEsmaspäeval Harjumaa Maakonnaraamatukogus avatud ning kümne kunstniku maale ja keraamikat koondav näitus “Modigliani, mu arm!” on saanud inspiratsiooni alles pärast siitilmast lahkumist kuulsaks saanud kunstniku ja skulptori Amadeo Clemente Modigliani loomingust ning on pühendatud tema 131. sünniaastapäevale.

“See on meie kummardus kunstnikule, kes oma elu ajal oli väheedukas, kuid kellest pärast tema surma sai legend,” ütles avamisel näituse initsiaator Ewa-Kaisa Plakk. Tema sõnul ei tahtnud ta teha isikunäitust, vaid tahtis tuua kokku mitme kunstniku tööd, et innustada inimesi oma harrastusega tegelema.

Loomeinimeste ühisnäitus teeb kummarduse suurele kunstnikule2Ewa-Kaisa sõnul teadis ta ammugi, et Pirjo Levandil on head maalid ja ta palus kunstnikul need välja otsida, samuti oli ta teadlik Hedvig Seaveri Modiglianist inspireeritud keraamikast, teised kunstnikud aga leidis ta Facebooki kaudu Raplast. Näitusel on väljas harrastuskunstnike Mariam Meladze, Pirjo Levandi, Maris Kobrusepa, Hedwig Seaveri, Kaupo Penti, Avo Päädami, Katrin Kirsipuu, Ettel Ilumae, Aire Saluste ja Ewa-Kaisa Plakki tööd, kaugeim neist on Mariam Meladze, kes on pärit Thbilisi kunstikogukonnast ja saatis näitusele ühe maali.

Modigliani, keda on nimetatud ka neetud kunstnikuks, on tänapäeval tuntud eelkõige oma aktimaalidega, mis omal ajal tundusid skandaalsetena ja võeti alles hiljem omaks. Tema loomingust innustust saanud töid ning väljaandeid suure kunstniku ja skulptori elust saab näha 31. augustini Keilas Harju Maakonnaraamatukogus.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews