1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob siiani külmavärinad ihule!
VIDEO! Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob siiani külmavärinad ihule!

VIDEO! Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob siiani külmavärinad ihule!

VIDEO! Tänavakultuurifestival JJ-Street Baltic Session toob siiani külmavärinad ihule!

Juba seitsmendat korda leidis läinud aasta 6.-12. oktoobrini aset JJ-Street Baltic Session’i tänavakultuurifestival ja lõi professionaalsusega kõiges pahviks külalised seitsme maa ja mere tagant.

Maailmakuulus tantsija ning artist Kwame Osei ehk Kid Tight Eyes rääkis, kuidas emotsioonid on ta jalust rabanud ja sõnu ei jagu piisavalt: „Baltic Session on liiga hull! See asukoht, need inimesed, JJ ning kogu meeskond!“

Tõepoolest, tuhanded särasilmad võivad öelduga nõustuda, sest vaatemäng, mille osaks saadi, tekitas tunde, et tegemist ei ole reaalsusega.

Joel

Üks silmapaistvamaid uusi külalisi oli Willow Smithi muusikavideos kaasa löönud Mother Leoimy Prodigy, kes külastas JJ-Street Baltic Sessionit esimest korda: „See on koht, kus kõik jagavad armastust, energiat just läbi tantsu. Kõik, mida tehakse, on tantsuga seotud ning see on vapustav,“ rääkis ta.

Sündmuse peakorraldaja Joel Juht aka JJ jäi festivaliga väga rahule, kuigi tema jaoks on see kõik ühtlasi nii vaatemäng kui ka närvipinge, mida on kogetud juba mitu aastat. „Kuna mul endal lapsi ei ole, siis võiks öelda, et Baltic Session on minu jaoks kui lapse hoidmine,“ sõnas Eesti üks kuulsamaid tantsupioneere Joel Juht.

IMG_7393

Kogu sündmust tuli vaatama rahvast igasuguses vanuses, sest festivali jälgmiseks ei pea olema professionaalne tantsulõvi. Kaugel sellest! Tulla võis kasvõi vanaema vanaisaga, sest kes see ikka tahaks ilma jääda pea ja käte peal keerutamisest, lendlevatest etteastetest Nordea Kontserdimaja laval ning hullumeelselt positiivsest õhustikust?!

Eesti tänavatantsijate ning JJ-Street Baltic Sessioni üks suurimaid fänne on Chris Shaik, USA tantsupioneer, kes on koostööd teinud maailma nimekamate artistidega. Tema iseloomustab sündmust järgmiselt: „JJ-Street Baltic Session – see on kohustus, nõue, vajalik justkui ravim. See on üks paremaid, kui mitte parim asi siin majas, linnas ning isegi riigis!“

Joel2

Siiski ärgem unustagem, et sündmus kestis terve nädala, mille sisse mahtusid lisaks Nordea Kontserdimaja finaalile ka töötoad staaridega. Veelgi põnevam oli sõna otseses mõttes tänavakunsti loomine, kus Eesti jahedas kliimas said kokku suurepärased grafititalendid üle maailma, luues kunstiteoseid kõrgustesse originaalsemalt kui eales varem.

Prantsusmaalt pärit Hopare, kelle tööd on ilmestanud Pariisis Louvre muuseumi seinu, ütles, et JJ-Street Baltic Session on siiani üks parimaid festivale, kus ta üldse elu jooksul on viibinud.

Korraldajad ise ootavad sündmust iga aastaga aina rohkem ning 2015. aasta toob varuks uusi üllatusi. JJ-Street Crew liige Ita Puusepp selgitas, et JJ-Street Baltic Session on tema jaoks niivõrd sügaval südames, et kui asjad ei lähe nii nagu vaja, ei saa ta isegi öösel magada.

IMG_9007

Une röövis suurepärane JJ-Street Baltic Session kõigil külalistel ka suurepärase Afterparty õhtuks, kus kõik tantsijad näitasid oma suurepäraseid oskusi, tutvusid omavahel ning veetsid suurepärase peo suurepärase muusikaga.

Läinud hooajal tegi JJ-Street Baltic Session läbimurde, millest räägitakse veel alanudki aastal ning võib kindel olla, et 2015. aasta ei jää karvavõrdki möödunust alla, vaid varuks on uusi üllatusi!

JJ-Street Baltic Session 2015 leiab aset 5.-11. oktoobrini, kulmineerudes hiilgava finaaliga ning neid unustamatuid seiklusi lihtsalt peab oma silmaga nägema!

VAATA VINGET VIDEOT!

Head Uudised GoodNews