1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vilde muuseumis avatakse väljapanek Ülo Sarapuu maalidest
Vilde muuseumis avatakse väljapanek Ülo Sarapuu maalidest

Vilde muuseumis avatakse väljapanek Ülo Sarapuu maalidest

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEduard Vilde muuseumi Kastellaanimaja Galeriis avatakse 3. veebruaril kell 17  Ülo Sarapuu maalinäitus „Ülendavad vaikuse laulud“.

Eesti Vabariigi sünnipäevakuusse ideaalselt sobituval näitusel eksponeeritakse Eesti loodust, maastike ja inimesi. Isamaalisi meeleolusid kandval näitusel saab esmakordselt näha ka Eduard Vilde 150. juubeliaastaks valminud kirjaniku portreed.

Isikunäitusel on eksponeeritud üle 20 maali, mis iseloomustavad kunstniku tegemisi läbi kahe viimase aastakümne. Esindatud on maastikumaalid ja portreed. Ülo Sarapuu maastikumaalid on pisut viirastuslikud, udused, kuid siiski helged. Ta maalib sujuvate värviüleminekutega, ilma teravate piirjoonteta. Kunstniku enda sõnul on loodus meie ümber tegelikult täiuslikus harmoonias, kunstnik peab sealt vaid võtma hetke ja selle edasi andma.

Portreemaalis paneb kunstnik rõhu inimese sisemise mina esiletoomisele. Ta maalib nii ajaloolisi isikuid ja kui ka praegusaegseid kaasteelisi. Ülo Sarapuu teab, et portree puhul peab lisaks välisele sarnasusele olema näha ka portreteeritava iseloom – olgu kujutatav ükskõik kes. Näitus jääb avatuks 8. märtsini.

Näituse kuraator on Ulvi Moosel.

Head Uudised GoodNews