1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VILISTLASKOKKUTULEK! Tartu Ülikoolis toimub aegade suurim vilistlaskokkutulek
VILISTLASKOKKUTULEK! Tartu Ülikoolis toimub aegade suurim vilistlaskokkutulek

VILISTLASKOKKUTULEK! Tartu Ülikoolis toimub aegade suurim vilistlaskokkutulek

tartu_ulikooli_peahoone_2012Mai lõpus toimub Tartu Ülikoolis läbi aegade suurim vilistlaskokkutulek, kuhu on oodatud kõik kunagised kõrgkooli tudengid. Täna avalikustatud vilistlaskokkutuleku programm kestab kogu päeva ja pakub arvukalt võimalusi meenutada oma ülikooliaega ning tutvuda tänaste tudengite eluoluga.

Läbi aegade suurimal Tartu Ülikooli kokkutulekul “Möödaläinud ajad” on võimalik külastada legendaarsete õppejõudude loenguid, käia oma kunagises ühiselamus, meenutada ülikooliaegu fotonäitusel, osaleda ülikooli ees toimuval ühislaulmisel, teha sporti ja nautida mõnd paljudest eri paigus toimuvatest kontsertidest.

Tartu Ülikooli rektori professor Volli Kalmu sõnul on rikkaliku programmiga vilistlaskokkutuleku eesmärk tugevdada vilistlaste sidet ülikooliga. “Üliõpilase ja Tartu Ülikooli side ei lõppe sel hetkel, kui diplom taskus ja lõpuaktus läbi. See side on kestev. Läbi aegade on meie kõrgkooli lõpetanud ligi 70 000 inimest, kellest vähemalt paari tuhandet ootame mai lõpus siia, oma alma materisse,” sõnas Kalm. “Tartu Ülikooli vilistlastel on põhjust uhke olla. Meie kõrgkooli lõpetanute seas on läbi aegade olnud palju riigitegelasi, edumeelseid ettevõtjaid, erinevate eluvaldkondade edendajaid ja tublisid Eesti kodanikke. Tartu Ülikooli vilistlane muudab maailma,” lisas Kalm.

Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialisti Teele Araku sõnul kujuneb päeva kõrghetkeks tõenäoliselt kell 21.00 peahoone ees toimuv ühislaulmine. “Ühislaulmisele ootame kõiki vilistlasi, tänaseid ja miks mitte ka tulevasi tudengeid. Eestlased on laulurahvas ja ka ülikoolikultuuris on laulul olnud alati väga tähtis koht. Loodame aktiivset osavõttu,” rääkis Arak. Päeva jooksul annavad kontserte Vennaskond, InBoil, Jäääär, Singer Vinger, erinevad jazziartistid ja DJd. Vilistlaskokkutuleku programm täieneb pidevalt. Täpsema programmiga saab tutvuda aadressil utalumni.ee/kokkutulek.

Vilistlaste kokkutulek toimub 21. mail. Päev algab juba hommikul ning erinevad sündmused toimuvad kogu päeva vältel. Üritusele on oodatud kõik vilistlased ja ka tänased üliõpilased. Vilistlasi on Tartu Ülikoolil hinnanguliselt 70 000. Kuni 30. aprillini maksab kokkutuleku pilet vilistlasportaaliga utalumni.ee liitunutele 25 eurot. Tudengitele kehtib kuni 30. aprillini soodushind 15 eurot. Tavapileti maksumus on 35 eurot, tudengitele 20 eurot. Pileti saab soetada Piletilevist. Iga sündmusel osaleja saab mälestuseks spetsiaalselt vilistlaskokkutuleku jaoks loodava vilistlasmärgi. Rohkem infot utalumni.ee/kokkutulek ja ürituse Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews