1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL! Viljandi pärimusmuusika festivali programmis leidub ka lai õpitubade valik
VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL! Viljandi pärimusmuusika festivali programmis leidub ka lai õpitubade valik

VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVAL! Viljandi pärimusmuusika festivali programmis leidub ka lai õpitubade valik

opitoad2016Viljandi pärimusmuusika festivali üheks firmamärgiks on juba ürituse algusaegadest olnud lai õpitubade valik. Koostöös pärimusmuusika aidas tegutseva August Pulsti õpistuga valmistatakse ette neli päeva kestev hariv ja meelelahutuslik õppeprogramm, millest saavad osa võtta igas vanuses ja tasemega festivalikülalised.

Tegelikult algab üks kursus juba enne suurt pidu ennast ja selleks on tavapärane Festivalikursus, mis aitab festivali teemat mingi nurga alt sügavamalt avada. Sel aastal on festivali teemaks “Naiste hääl“ ja kursusel „Laulikud ja nende laulud“.  Kursus on pühendatud Eestis ja Setomaal elanud vägevatele laulikutele, nende eludele ja lauludele ning seda juhendavad Janika Oras ja Andreas Kalkun. Vaata lähemalt Festivalikursuse kohta SIIT.

Festivali ajal toimuvad õpitoad võib laial laastus jagada kolmeks: festivali teemast tulenevad õpitoad, laulu-, tantsu- ja pillimängu õpitoad ning mängutoad lastele ja peredele.

„Naiste häälele“ pühendatud õpitubasid on seekord hulgaliselt ja teemat käsitletakse nii läbi muusika kui juttude. „Naine rahvajuttudes“, „Armunud kui tuikesed: eksperimentaalne töötuba lindudest ja armastusest eesti rahvapärimuses“, „Naised. Naistele. Naistest“, „Noorte naiste laulud“ ja mitmed teised üritavad festivaliteemat käsitleda erinevate nurkade alt ja pole kindlasti mõeldud ainult naistele.

Laulu-, tantsu- ja pillimägu õpitoad pakuvad tavapäraselt võimalust nii ise kätt külge panna kui kaugemalt saabunud külaliste kohalikust pärimuskultuurist kuulda. Mängima saab õppida nii väikekannelt, parmupilli kui kitarri, Ljoba Jence tutvustab Sloveenia naistelaulu ja Mare Mätas Kihnu tantse. Tavapärasest õpitubade formaadist erineb Janika Orase ja Väikese Hellero poolt läbiviidav „Kiigelaulud ja oma ilmaruumi loomine“, mis toimub Kirisimäe kiige juures.

Nagu juba tavaks saanud, pakub festival ka laia valikut lastele ja peredele mõeldud mängutubasid, mis sobivad nii vastsündinud festivalikülalistele kui juba suurematele lastele mõeldud meisterdamistubasid. Laupäeval toimub ka kaks ainult lastele mõeldud kontserti aida väikses saalis, mida viib läbi Annika Mändmaa.

Kogu õpitubade programm on leitav SIIT!

Kõik festivali õpitoad on osalejatele tasuta!

Head Uudised GoodNews