1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VILJANDI TUNNUSTAB! Viljandis jagub Vabariigi aastapäeva pidustusi kahele päevale
VILJANDI TUNNUSTAB! Viljandis jagub Vabariigi aastapäeva pidustusi kahele päevale

VILJANDI TUNNUSTAB! Viljandis jagub Vabariigi aastapäeva pidustusi kahele päevale

Eesti lipugaEesti Vabariigi 98. aastapäeva tähistamine Viljandis saab sarnaselt möödunud aastaga alguse 23. veebruari õhtul, kui pärimusmuusika aidas tunnustatakse linna preemiate laureaate.

Kõigile avatud kontsert-aktus pärimusmuusika aidas algab teisipäeva, 23. veebruari õhtul kell 19 ning selle on lavastanud Adeele Sepp (teater Ugala), dramatiseerinud Tõnis Parksepp ja kunstnikutöö teinud Kristjan Suits. Lavastuse iseloomustamiseks on tegijad kasutanud värsiridu, «Mis on vabadus vabadele? / Loomislugu põlvest põlve, / ühtehoidvus, isepäisus / kullast viljapeade kaisus».

Kontsert-aktuse korraldaja on Eesti Pärimusmuusika Keskus ning sündmust saab otseülekandes jälgida ajaleht Sakala digilehes aadressil sakala.ajaleht.ee.

24. veebruari tähistamine algab kell 9 küünalde ja lillede asetamisega vabadusvõitlejate haudadele Viljandi Noorte Volikogu ning Kaitseliidu Sakala Maleva kodutütarde ja noorkotkaste poolt.

Kell 11.30 loeb Viljandi linnapea Ando Kiviberg kohtumaja trepil traditsiooniliselt ette Eesti Vabariigi iseseisvusmanifesti. Peale seda liigutakse ühises rongkäigus Jaani kirikusse, kus kell 12 toimub tänujumalateenistus.

Kell 13 toimub pärgade asetamine kindral Johan Laidoneri ratsamonumendile ning kohe peale seda kell 13.15 rivistus ja päevakohased sõnavõtud lauluväljakul.

Päeva jääb lõpetama jõustruktuuride väljanäitus ja pidupäevasupp lauluväljakul kuni kella 15.

Viljandi linna 2015. aasta preemiad

  • Elutöö preemia – Eduard Viira, arst, kelle pikaaegne ja järjepidev töö on olnud keskse tähtsusega meditsiiniteenuste arengule Viljandi linnas.
  • Aastapreemia – EELK Viljandi Jaani kogudus, projekti «Tornikell meie linnas» läbiviimise eest.
  • Kultuuripreemia – Tule õue! – Gea Melin, Tule Õue! programmi vedamise eest 35. rahvusvaheliste hansapäevade ajal ning Sepa tänava peo korraldamine Viljandi sünnipäeva nädalavahetusel. VLND, alternatiivsete ja nooruslike artiklite ning vaatenurga eest Viljandi linna elu kajastamisel.
  • Spordipreemia – Marko Koks, aktiivse ja tulemusrikka tegevuse eest Viljandi käsipalli arendamisel ning Viljandi HC käsipalliklubi juhtimisel.
  • Noore sportlase preemia – Kristjan Johanson, silmapaistvate tulemuste eest rattaspordis.
  • Teatripreemia – Andres Tabun, pikaajalise töö ja särava peaosa eest lavastuses «Amalia» ning õnnestunud kõrvalosa eest lavastuses «Ema oli õunapuu».
  • Aasta noor – Mikk-Mihkel Vaabel, StratosChem projekti ja teadusteatri eestvedamise eest.
  • Laste- ja noortesõbralik ettevõte – Ugala Teater SA, erinevatele noorteprojektidele koostööpartneriks olemise eest.
  • Ettevõtluse edendaja – Erkki Ehand, kes on ettevõtte Bed Factory Sweden OÜ tegevjuhina viimaste aastatega saavutanud ettevõtte käibe 4-kordse kasvu, loonud juurde 70 uut töökohta ning tuli esimesena Viljandi ettevõtetest tööpakkumistes välja avalike palganumbritega. Raul Alliksaar, Viljandi üürikorterite turu arendamise eest – teostas esimese terve maja kinnisvaraarenduse peale majanduskriisi.
Head Uudised GoodNews