1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Villu Kangur kuulutati Palamusel Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks
Villu Kangur kuulutati Palamusel Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks

Villu Kangur kuulutati Palamusel Oskar Lutsu huumoripreemia laureaadiks

Villu Kangur preemia laureaatPalamuse rahvamajas tunnustati Oskar Lutsu huumoripreemiaga tänavust laureaati Villu Kangurit, kes on saanud tuntuks stsenaristi, luuletaja, laulutekstide autori, näitleja ja tõlkijana.

Premeerimistseremoonia juhatas sisse laul “Püha Elmo tuled,” mille teksti autoriks on Villu Kangur. Saali kogunenud rahvarohke publiku ees Kangurit usutlenud Palamuse rahvamaja juhataja Ivar Vinkmann küsis algatuseks: “Kes sa oled?”

„Tegelikult on mul raske oma elukutset määratleda. Võiks öelda, et ameteid on üheksa ja kümnes on nälg. Humoristiks ma end ise ei pea, kuid kui mu loomingus on sellist huumorit, mis elada aitab, siis on ju asi igati korda läinud,” vastas Kangur.

Villu Kangur rääkis, et ta on Palamusel olnud ennegi, siis kui noore mehena kiriku katusealust tuvisõnnikust puhastades raha teenis, et koguda raha Ungari Rahvavabariiki sõitmiseks vajaliku tuusiku ostmiseks. Veel meenutas Kangur mängimist Noorsooteatri kunagises menulavastuses “Olen kolmeteistkümne aastane.”

“Töötasin siis teatris administraatorina, kuid Merle Karusoo kutsus mängima,” meenutas tänavune naljaauhinna laureaat.

Palamuse Kihelkonnamuuseumi muuseumipedagoog Aili Kalavus ja Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev viisid läbi tavakohase ristimise, mille ajal tuli Villu Kanguril ühele põlvele laskudes laureaadivannet anda. Kombekohaselt ja Oskar Lutsu loomingust inspireerituna kinkis maavanem Villu Kangurile ahjuroobi ja lausus kingitusega kaasnevad sõnad: “Huumori ja tõsielu segamiseks õiges vahekorras!”

Põhjusel, et Villu Kangur on üks ETV teleseriaali “ENSV” üks stsenariste, palus Aili Kalavus tal vastata testi küsimustele, millest pidi selguma sarnasus teleseriaali tegelastega. Selgus, et Kanguril on kõige rohkem ühist „ENSVst“ baarmen Illariga, keda kehastab Raivo E. Tamm.

Palamuse vallavanem Urmas Astel andis Villu Kangurile üle Lutsu huumoripreemia laureaadi tunnistuse ja kinkis skulptor Ahti Seppeti taiese “Kolmveerand õuna”.

Lutsu preemia väljaandmist korraldava MTÜ Sokuturi esindaja Valdi Reinas tegi teatavaks Villu Kangurile annetustena kogutud preemiasumma, milleks oli 4615 eurot ja 61 senti, kusjuures preemiasumma on tänu annetajatele kasvanud iga aastaga.

“Mul on hea meel, et kahekümne seitsme preemia saanud inimese nime hulgas on lõpuks ka Villu. Minu arvates on kõik Villud väga muhedad ja hea huumorisoonega mehed,” arvas Reinas.

“Muidugi teeb südame soojaks, et preemia sai minu nimekaim. Villud on tõesti naljalembesed mehed,” ütles Palamuse valla elanik Villu Reiljan, kes koos abikaasa Annega on alati panustanud ka Oskar Lutsu naljaauhinna väljaandmisesse.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews