1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VIRTUOOSNE TULEVÄRK! Klassikatähtede esimeses saates oli nii tuld kui värki
VIRTUOOSNE TULEVÄRK! Klassikatähtede esimeses saates oli nii tuld kui värki

VIRTUOOSNE TULEVÄRK! Klassikatähtede esimeses saates oli nii tuld kui värki

Klassikatähtede esimese saate žürii Foto: Kristel Üksvärav
Klassikatähtede esimese saate žürii
Foto: Kristel Üksvärav

Eile startinud Klassikatähtede saates pealkirjaga “Virtuoosne tulevärk” oli žürii sõnul nii tuld kui värki. Esimesest Klassikatähtede saatest keegi välja ei langenud, kõik kaheksa võistlejat astuvad järgmisena üles juba 16. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuvas kontserdivoorus.

Eilse saate žürii esikolmik:
1) Sten Heinoja (klaver)
2) Kristiina Rokashevich (klaver)
3) Merike Heidelberg (vioola)

“Sõltumata sellest, millise saateformaadi või võistlusega on tegu, on tähtsaim siiski hea muusika. Tänane saade oli pianistide ja Chopini päralt,” ütles žürii külalisliige, dirigent Tõnu Kaljuste.  Kommenteerides saate olulisust ütles ta, et sellist saadet on loomulikult vaja. “Samuti on rõõm, et muusika vahendajaid meil jätkub ja seda kõrgel tasemel.”

“Klassikatähtede saade populariseerib klassikalist muusikat ja toob selle suurematele massidele lähemale, mis on hästi oluline. Stuudio akustika on võistlejatele raske, aga kõik olid väga tublid, “ ütles žürii liige, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kontsertmeister Triin Ruubel.

“Klassikatähtede saadet tuleb käsitleda klassikalise muusika hooandjana. Meil on väga suure potentsiaaliga noori muusikuid, kelle jaoks see on ideaalne koht enda proovile panekuks,“ ütles žürii liige, dirigent Olari Elts. “Neil kõigil tuleks kindlasti alustatud teed jätkata. See tee on pikk, kuid see võistlus on kindlasti heaks kiirendiks edasiliikumisel.”

“Täname kõiki helistajaid. Kahjuks ilmnes publiku hääletusel meist olenemata põhjustel tehnilisi probleeme, vabandame tekkinud olukorra pärast,” ütles saate produtsent Silja Kala. “Kuid kõik kõned registreeriti ja võetakse hääletustulemustena arvesse järgmises saates.”

Kolmapäeval, 16. märtsil kell 18 Estonia kontserdisaalis toimuvas kontserdivoorus esitavad osalejad kuni 15-minutilise kava ning kontserdipublikul on võimalus mõjutada konkursi käiku, sest tänu publikule saavad võistlejad koguda lisapunkte! Kontserdist teeb otseülekande Klassikaraadio.

Finalistide galakontsert ERSO-ga, Olari Eltsi dirigeerimisel, toimub Estonia kontserdisaalis 20. aprillil.

Publikusse registreerumine ja lisainfo telekonkursist “Klassikatähed 2016” toimub SIIT.

Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib saate Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews