1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIRU ELECTRO! Uus suvefestival Viru Electro avalikustas esinejad ja paiskas müüki hullult soodsad piletid
VIRU ELECTRO! Uus suvefestival Viru Electro avalikustas esinejad ja paiskas müüki hullult soodsad piletid

VIRU ELECTRO! Uus suvefestival Viru Electro avalikustas esinejad ja paiskas müüki hullult soodsad piletid

BlastromenVEpromKäsmu kaptenitekülas Lääne-Virumaal 23.juulil 2016 esmakordselt toimuv elektroonilise muusika festival Viru Electro avalikustas esinejad ja paiskas müüki piletid, mis käesoleva nädala lõpuni on Piletilevis hullult soodsa hinnaga.

Viru Electro on elektroonilise muusika sündmus nii kehale kui vaimule, millele lisaväärtuse annab ka  imekaunis kapteniteküla Käsmu.Sündmus pakub põneva läbilõike sisukama tantsulisema elektroonilise muusika erinevatest suundumustest.

Üles astuvad kuus bändi viiest erinevast riigist. Peaesinejaks on CONTAINER 90  – Rootsi vanakooli EBM (electro body music) profid veteranid, kelle hoogne minek, elutervelt humoorikad tekstid ning electropungilik hoiak ei jäta küll külmaks kedagi. Nad on tuntud kui kõige energilsem bänd oma žanris. 2004. aastal tegutsemist alustanud Container 90 on kogu oma tegustemisaja suutnud ajada sõltumatut joont, mitte allunud plaadifirmade ettekirjutustele, vaid ajanud sirgeselgselt oma asja. Ilmselt seetõttu on neil ka suur austajaskond üle maailma.

FLINT GLASS on Pariisist pärit Gwenn Tremorini filmiliku electro projekt, mida kriitikud on nimetanud üheks kõige innovaatilisemaks helidisaineriks elektroonilise ja ambient muusika žanrites. Flint Glassi looming on oma filmilikkuse ja rütmide ning dünaamiliselt muusikat saatva videopildiga väga kaasahaarav ja süüvimapanev. Flint Glass on andnud arvukalt kontserte terves Euroopas, Venemaal, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas ning üles astunud olulisematel festivalidel. Gwenn Tremorin on ka prantsuse elektroonilise muusika plaadifirma Brume records asutaja.

BLASTROMEN on Soome elektroonilise muusika duo, kes tuuritab üle maailma oma unikaalse valgusshowga. Selle olulisteks ja erilisteks elementideks on meeste spetsiaalselt disainitud valguskostüümid, mis muusika taktis erinevaid valgusmustreid moodustavad. Õhus on tunda pisut kratwerkiliku hõngu. Blastromeni muusikas segunevad vanakooli electro, süntesaatorimuusika, techno ja elektrooniline muusika, mis teeb kummardusi vanamoodsale tervitades samas tulevikusuundumusi. Vaatamata paljudele mõjutajatele on Blastromen leidnud oma ainulaadse lähenemise elektroonilisele muusikale.

DENORMAL on 2012. aastal tegutsemist alustanud futupopilikku elektroonilist muusikat esitav Lõuna-Rootsi bänd, mille  loojad Jimmy Sterner ja Per Broberg on musitseerinud alates 80ndatest erinevatest bändides, seinast seina  žanrites ja erinevate nimede all.  Denormali eeskujud ja mõjutajad on Nine Inch Niles, Depeche Mode and Skinny Puppy.

Elektroonilise muusika duo MANGUST laulud räägivad kosmoseromantikast. Bänd alustas tegevust 2012. aastal  Mehhikos ja nüüd paikneb  St.Petersburgis Venemaal. Olles küll sügavalt inspireeritud bändidest nagu Kraftwerk, Daft Punk, Depeche Mode, J.-M. Jarre, Space, Pink Floyd, Front Line Assembly, Skinny Puppy jne, on bändil õnnestunud leida just neile omane helikeel.

RAAKEL BLOODY RAAKEL on Eesti tehnomuusika lipulaev. Kõlab klišeena, kuid kogu elu on Raaklit saatnud muusika – kõigepealt klaveriõpingud Tallinna Muusikakeskkoolis. Edaspidi lisandus huvi tehisliku saundi vastu ja elektroonilise heliga on ta tegelenud juba 1996. aastast. Õpingud Eesti Muusika – ja Teatri Akadeemias jõudsid lõpule 2001. aastal, mil esimesena Eestis omandas just Raakel Sild kõrghariduse elektroonilise muusika erialal. Raakli loomingu teeb põnevaks eelkõige tema enda laiapõhjaline muusikahuvi, alates pungist lõpetades ambientiga, nende kahe määratluse vahele jääb väga palju mitmekesist muusikat, ükskõik mis pidi vaadata. Ilmselt on põnevad muusikaeelistused just üheks põhjuseks, miks Raakli omaloomingut pole kunagi igav kuulata.

Piletid saadaval Piletilevi müügipunktides, piletilevi.ee, Statoilis ja Piletilevi partnerite juures Lätis, Leedus ja Soomes. Kuni 5. juunini piletid hullumeelselt madala hinnaga!

Head Uudised GoodNews